Uvjerljivom pobjedom od 3:0 ostvarenom jučer u Pakracu protiv Borca iz Kneževih Vinograda u utakmici 15. kola MŽNl Slavonije i Baranje, Hajduk se pred svojim navijačima iskupio za poraz u prošlom kolu doživljen u Otoku u uvodnoj utakmici proljetnog dijela prvenstva.

Početak utakmice nije izgledao obećavajuće. Domaći su krenuli mlako i nedovoljno agresivno. Lopta je iz zadnje linije teško dolazila do napadačke pa Hajduk nije bio naročito opasan po gol Borca. Nasuprot toga, gosti su u nekoliko akcija priprijetili, no niti oni nisu imali dovoljno koncentracije za iskoristiti loše minute domaćina. Iz tog dijela utakmice iz redova Hajduka vrijedi izdvojiti agilnog Grafinu te Kovačića koji su kroz suradnju pokušavali pa i uspijevali načeti gostujući blok, no dalje od toga nije išlo. Onda se dogodila 40. minuta. Kovačić se našao upravo na desnom boku blizu gol-aut linije, vješto se oslobodio gostujućeg braniča i centaršutom pronašao jučer odličnog Kreneka koji je neumoljiv za vodstvo Hajduka. Vodeći pogodak bio je injekcija adrenalina domaćim nogometašima, razigrao se mlađi Prohaska, povezao Hajdukove linije, a potencijal kojim raspolaže jučer je demonstrirao i mladi Dupor odličnom partijom na desnom boku. Uporno se zabadao u protivničku polovinu terena i osvajanjem prostora stvarao je gostima popriličnu štetu. Nagrađen je na najbolji mogući način – pogotkom u 63.minuti nakon duge akcije kad je primio loptu iskosa na 18 metara i preciznim udarcem pogodio dalji donji kut gostujućih vrata.

Rezultatska komocija od dva pogotka viška dozvolila je treneru Grubišiću da dodatno osvježi momčad i iskoristi pravo na pet izmjena pa su uz Resa i Filipovića u igru ušli i mladi Dietzman, Krpan i Kelemen. Upravo je Dietzman bio autor najljepšeg poteza utakmice kad je u 79. minuti na dodavanje Grubišića loptu od prve pokupio ljevicom i neobranjivo je pospremio u gol za konačnih 3:0.

Ispala je to na kraju rutinska pobjeda domaćina, iako se oni koji su gledali utakmicu neće složiti s tom ocjenom. Hajduk još uvijek nije onaj pravi, nedostaje tečnosti u igri, ail i agresije koja ih je krasila u drugom dijelu jesenskog prvenstva. S druge strane, raduje činjenica da se odličnim igrama u prvi plan probijaju mladi koji su i jučer osim dva postignuta gola i u polju odgovorno nosili značajan teret utakmice.

Sljedeće kolo Hajduk gostuje kod Željezničara u Slavonskom Brodu, momčadi koja se bori za opstanak. Utakmica se igra 23. ožujka (subota) u 15,30 sati.

Hajduk je igrao u sastavu: Huska, Dupor, Komljenović, Baškiera, Krenek, D. Prohaska, Petrović (od 66’ Res), B. Prohaska (od 66’ Dietzman), Grubišić (od 82’ Kelemen), Grafina (od 74’ Krpan), Kovačić (od 74’ Filipović). Trener: Siniša Grubišić