Djevojčice pakračke „LiPe“  i dječaci Daruvara pobjednici su 4. memorijalnog turnira „Dino Plažanin“ u mini rukometu što je u organizaciji Rukometnog kluba „LiPa“ odigran jučer u pakračkoj sportskoj dvorani.

Kod djevojčica rođenih 2009. godine i mlađe u konkurenciji šest momčadi iz Požege, Bjelovara, Novske, Daruvara i domaćina u mini-rukometu u utakmicama u trajanju od deset minuta nakon 15 odigranih utakmica najbolje su bile naše mlade rukometašice ispred rukometne škole Bjelovar i ŽRK Novska.

Kod dječaka, također rođenih 2009. godine i mlađih nastupilo je devet momčadi iz Virovitice, Daruvara, Bjelovara, Ivanske i domaćina. Nakon 21 odigrane utakmice po principu svi sa svima najbolji su bili mladi rukometaši Daruvara koji su prvo mjesto osvojili sa svim pobjedama.  Odmah iz njih su plasmane ostvarile dvije ekipe domaćina RK Lipe.

Pokrovitelj Grad Pakrac je igrače i igračice tri prvoplasirane ekipe nagradio medaljama koje je uručio dogradonačelnik Marijan Širac, a klubovi su dobili pisana priznanja koje je uručio Mario Plažanin, otac preminulog igrača Dine, u čiju čast se ovaj turnir igra četvrtu godinu za redom.

Za LiPu 1 trenera Ivana Macure su nastupali:  Fran Bralo, Deni i Ivano Lapaš, Leo Šabanović, Franko Bošnjaković, Mile Dabić, Krešo Zanetti, David Žilić i Deni Višić. Za LiPu 2 trenera Maria Lopara su nastupali: Tin Lapaš, Fabijan Kobetić, Noa Polemus, Sven Bunčić, Damjan Lucić, Mislav Oblak, Leonardo Straga, i Noa Lopar. Za žensku ekipu su nastupile:  Dorotea Hihlik, Tena Fider, Noella Ćasić, Petra Krenek, Simona i Lucija Lapaš,  Magdalena Josipović, Mia Kir, Mia Lopar, Lucija Pišonić, Marlena Samardžić, Nikolina Rogić, Inna Papušek, Paula Lucić, Irma Ivanović i Sara Jović.

Turnir je igran i u povodu Danas Grada Pakraca, a istim povodom bogat sportski program će biti nastavljen idućeg vikenda kada će biti odigran turnir u elektronskom pikadu za slijepe te šahovski turnir, odnosno  otvoreno pojedinačno  prvenstvo Grada Pakraca u ribolovu.