Rukometnim turnirom sutra će (9. ožujka) u pakračkoj dvorani, u organizaciji RK LiPa, a pod pokroviteljstvom Grada Pakraca, biti održan 4. memorijalni turnir "Dino Plažanin" u spomen na prerano preminulog rukometaša Dine Plažanina čime započinje bogati sportski program koji naši klubovi organiziraju u povodu Dana Grada Pakraca.
Održat će se turnir u mini rukometu za djevojčice i dječake rođene 2009. godine i mlađe. Prvi će na teren s početkom u 10 sati izaći mladi rukometaši u čijoj je konkurenciji 10 ekipa iz ovog dijela Hrvatske. U poslijepodnevnom programu s početkom u 13 sati natjecat će se u konkurenciji šest ekipa mlade rukometašice.

Prigodni sportski program će biti nastavljen iduće subote 16. ožujka kada će s početkom u 8 sati u svojim prostorijama Udruga slijepih Pakrac-Lipik organizirati prigodni turnir u elektronskom pikadu za slijepe. Kao i lani, uz domaćina nastupit će i pet momčadi srodnih udruga pristiglih iz Daruvara, Bjelovara, Gradiške (BiH), Požege te Vukovara i Vinkovaca.

Dva sata poslije istoga dana u organizaciji našeg Šahovskog kluba bit će održan tradicionalni šahovski turnir u konkurenciji seniora i kadeta. Lani je na ovom turniru igranom u kuriji Janković po švicarskom sustavu u 9 kola nastupilo 20 igrača.

U nedjelju  17. ožujka na jezeru Raminac u organizaciji Športskog ribolovnog društva Pakrac bit će održano 10. otvoreno prvenstvo Grada Pakraca u ribolovu. Lani se natjecalo 13 natjecatelja, a uz naše lokalne ribiče, svoju vještinu lova na deverike i babuške pokazali su i natjecatelji iz Bjelovara, Sunje, Nove i Stare Gradiške.

Ponedjeljak 18. ožujka je u sportskom programu termin rezerviran za kuglače. Četiri pakračka  kuglačka kluba održat će međusobni turnir s po šest igrača i 60 hitaca. Lani je, kada je turnir igran po prvi put, najuspješniji bio KK Pakrac. Ovogodišnji domaćin je KK Papuk.

U sklopu Dana grada sportski program će biti nastavljen 24. ožujka kada će KK Slavonski banovac organizirati pojedinačni turnir za mlade kuglače i kuglačice u kategorijama kadeti i juniori. Nastupit će mladi kuglači i kuglačice iz Pakraca, Bjelovara, Siska, Požege, Nove Gradiške i Novske.

Dio sportskog programa je i proglašenje sportaša godine koje Pakrački list provodi već 26 godina, posljednje četiri u suradnji sa Sportskom zajednicom. Procedura glasovanja je odrađena, a pobjednici u konkurenciji najboljeg sportaša, najboljeg mladog sportaša i najboljeg sportskog djelatnika u 2018. godini će biti proglašeni i nagrađeni u ponedjeljak 11. ožujka u hotelu Pakrac s početkom u 17 sati.

Jedno od prigodnog sportskih događanja je odrađeno 1. ožujka kada je u organizaciji Bridge klub Pakrac održan  turnir u bridgu 13. „Kup za banovac Grada Pakraca“ na kojem su u konkurenciji 14 parova iz Pakraca, Siska i Banja Luke pobijedili Siščani Zlatko Unetić i Milan Đukić pri čemu pakrački bridžisti ovog puta nisu imali zapažene nastupe.