banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić

Kuna kup 2019. je kod „osmice“ pripao momčadi Daruvara, dok je u kategoriji U10 najuspješnija bila domaća momčad Hajduk Plavi. Glavne su to značajke dvodnevnog dječjeg malonogometnog turnira odigranog ovog vikenda (16. i 17. veljače) u pakračkoj sportskoj dvorani.

Daruvarčani su najbolji bili u subotu u najmlađoj natjecateljskoj kategoriji (djeca rođena 2010./2011), drugo mjesto pripalo je Libertasu iz Novske ispred Moslavine iz Kutine i Tim osvježenja iz Kuzmice. Pakračka momčad koju trenira Dubravko Ljevaković ispala je u četvrtfinalu od Kutinčana.

Dan kasnije odigran je turnir U10 (2008./2009.) gdje je dominirala pakračka momčad (također trener Ljevaković) koja je nakon odličnih igara u grupnoj fazi s obje momčadi izborila polufinalnu završnicu. Ždrijeb ih je spario u polufinalu, a u međusobnom susretu Hajduk Plavi – Hajduk Zeleni slavili su Plavi s 2:0. Drugo polufinale odigrali su Daruvar i Sloga, a pobijedili su Daruvarčani s 4:0. U utakmici za 3. mjesto Sloga iz Nove Gradiške bila je bolja od Hajduka Zelenih s 2:0 i tako se okitila brončanim medaljama, dok su u finalnoj utakmici s istim rezultatom Hajduk Plavi pobijedili ekipu Daruvara.

Osim sportske nagrade za prvo mjesto Hajduk Plavi su uzeli i sva pojedinačna priznanja pa je tako najboljim golmanom proglašen Patrik Jurišić, najbolji strijelac bio je Leo Komarić dok je najboljim igračem turnira proglašen Sven Andričić. Da su pojedinačne nagrade zaslužene svjedoči podatak da pobjednička ekipa uz 18 postignutih pogodaka cijeli turnir nije primila niti jedan.

Za Haduk Plave su igrali: Jurišić, Ilinković, Tepurić Lu, Tepurić Le, Andričić, Komarić, Bišćanin, Križan, Švajghart i Balog. Za Zelene su igrali: Tutić, Vondra, Turković, Orzes, Gašljević, Rendić, Horvat, Božina, Grgić, Kop i Malbašić.

Najboljima su nagrade uručili gradonačelnica Pakraca Anamarija Blažević (nedjelja) i njezin zamjenik Marijan Širac (subota). Oba dana turnir su sudili Valentin Mik iz Pakraca i Vladimir Kiš iz Garešnice.

Podsjetimo da su u dva vikenda održana četiri turnira Kuna kup 2019. za uzraste od U8 do U14, a tijekom njih na pakračkom parketu predstavilo se oko 500 dječaka i djevojčica.

Turnir je uspješno organiziran od strane Nogometnog kluba Hajduk Pakrac, Grada Pakraca i Sportske zajednice Grada Pakraca.

banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić