Kuglači Pakraca poraženi su u subotu u Bjelovaru od Sirele sa 6:2 (3339:3171) u utakmici 16. kola 1.BHKL. Pojedinačne bodove Pakračanima u utakmici s predzadnjim klubom lige donijeli su jedino D. Štor (569) i A. Juranović (566) koji su i jedini bili u ovom meču na razini ranga u kojem se natječu.

No, meč je obilježio na ovim prostorima nezabilježen tragičan događaj. Kako su nas izvijestili kuglači Pakraca, a potvrđuje to i današnje izdanje Bjelovarskog lista, četiri hica prije kraja meča u zadnjoj postavi na stazi se srušio bjelovarski kuglač Miroslav Dvornik (54). Unatoč pomoći suigrača i službenih osoba, te brzog dolaska hitne pomoći, nesretni igrač je preminuo.  Pakračani su unatoč porazu ostali na 7. mjestu, ali se od zone ispadanja šest kola prije kraja natjecanja sada nalaze na četiri boda. Idućeg vikenda će ponovo u goste. Ovog puta u Đurđenovac kod istoimenog protivnika koji im na tablici bježi četiri boda.

Dobar vikend imali su naši kuglači u 12. kolu 3. HKL. Papuk je na svojoj kuglani bio uvjerljiv protiv brodskog „Regoča“ i pobijedio sa 6:2 (3212:3026). Najbolji pojedinac susreta je bio Ivica Hormot (566), ali  i ostali igrači  su bili bar solidni na što ukazuje i dobar ekipni prosjek od 535 srušenih čunjeva. Lipik se  iz Požege  vratio s bodovima koje je osvojio protiv HVIDR-e pobjedom od 5:3 (3036:2951). U pobjedi ostvarenoj temeljom više ukupno srušenih čunjeva  najviše „drva“ su ugradili  D. Schrotter (545) te D. Tušim (532).

Slavonski banovac u Novoj Gradiški istoimenoj vodećoj ekipi lige nije mogao više postići od dostojnog otpora koji je u konačnosti ipak rezultirao visokim porazom od 7:1 (3223:3100) pri čemu je jedini pojedinačni bod donio odlični D. Špelić (551).

Na tablici Papuk na trećem mjestu sa 16 bodova drži priključak s vodećima. Odmah do njega s tri boda manje je Lipik 1974 i iduće kolo će upravo ova dva kluba odmjeriti snage u međusobnoj utakmici. Slavonski banovac koji je s 10 bodova trenutno sedmi idućeg će kola dočekati zadnju Požegu što im je prilika da se odmaknu od zone ispadanja od koje sada bježe samo dva boda.

U četvrtoj ligi Sloga na svojoj kuglani nije imala nikakve šanse protiv vodećeg Obrtnika BAM te su poraženi sa 7:1. (3019:3154). Jedini pojedinačni bod je donio I. Katalinić (547). Na tablici su s 12 bodova i dalje bodovno usamljeni u sredini.

Ovog vikenda u Rijeci je održano Pojedinačno prvenstvo Hrvatske za  juniorke mlađe od 18 godina. Sara Marin, kojoj je to bio prvi nastup u toj kategoriji gdje je bila jedna od mlađih, osvojila je vrlo dobro 10. mjesto s prosjekom od 508 srušenih čunjeva, dok je Marija Josipović s prosjekom od 455 bila 21. Dečki nisu nastupili jer ih je pokosila gripa, rekao nam je trener Tomislav Luksetić.

Idući vikend u Zagrebu se održava ekipno prvenstvo Hrvatske za kadetkinje/kadete  mlađe od 14 godina na kojem će nastupiti i naši kadeti.