Neobičnu utakmicu sa sretnim rezultatskim završetkom odigrali su ove subote kuglači  KK Pakrac na svojoj kuglani u 15. kolu 1.B HKL protiv KK Obrtnik Torbar iz Zagreba. Iako je Pakrac nastupio sa šest igrača u službeni zapisnik utakmice išlo je samo pet rezultata, a to su momčadi saznale nakon završetka utakmice.

Naime, u prvoj postavi za Pakrac je kuglao Gordan Špelić srušivši više od 550 čunjeva i izgubio od svog protivnika Ž. Kulfe koji je napravio 600 čunjeva što je bio najbolji rezultat utakmice. Međutim računalni internetski sustav nije dozvolio upis rezultata Špelića u zapisnik jer se ispostavilo da mu administrativnom greškom nije produžena registracija. Tako su Pakračani, osim s minusom pojedinačnog boda, startali i s minusom od 600 čunjeva što je u konačnosti nemoguće nadoknaditi i za pobjedu je svih pet preostalih igrača moralo ostvariti pobjede u pojedinačnim mečevima. Dogodilo se upravo to. Z. Gnezda (578), Ž. Major (531), R. De Zan (543), D. Štor (556) i A. Juranović (558) su bili bolji od svojih izravnih protivnika i Pakrac je na kraju pobijedio s 5:3 iako je kao momčad srušio ukupno manje čak 450 čunjeva. Koliko je to rijetka pojava u kuglanju govori i podatak da sudac utakmice Sadmir Delihodžić u 12-godišnjoj sudačkoj praksi ne pamti takav slučaj.

Ako klub ovaj tjedan zatraži produženje registracije G. Špelić može nastupiti već u subotu kada  Pakrac gostuje u Bjelovaru protiv predzadnje Sirele. Pakračani su ovom pobjedom ostali na sedmom mjestu s 14 bodova, ali su sljedećoj ekipi pobjegli tri boda.

U 3. HKL Slavonski banovac i Papuk su zabilježili uvjerljive pobjede, a Lipik 1974 je poražen na svojoj kuglani od drugoplasiranog Zanatlije sa 6:2 pri čemu su pojedinačne bodove donijeli M. Tušim (510) i D. Šubert (546). Papuk je u gostima pobijedio predzadnju Lokomotivu 1967 sa 6:2, a kao i prošlog kola ponovo su najbolji bili S. Karačić (536) i I. Turković mlađi (533). Pojedinačne bodove još su donijeli I. Hormot (526) i D. Major (517).  Značajne bodove na svojoj kuglani osvojio je Slavonski banovac u utakmici protiv izravnog suparnika za opstanak Croatie iz Požege pobjedom 7:1 pri čemu su odlični bili D. Špelić (547) i A. Marin (545), ali je svejedno ostao bez boda za razliku od S. Belca (533), Ž. Štampfa (530), B. Petrovečkog (516) i D. Lepke (527). Nakon 11 kola Papuk je s 14 bodova treći, Lipik 1974 odmah do njega s 11 bodova, a Slavonski banovac je šesti s 10 bodova.  Idućeg vikenda Papuk je domaćin Regoču, a Banovac i Lipik idu u goste u Požegu gdje će imati prilike protiv izravnih protivnika učvrstiti plasman u sada gustoj sredini tablice.

Uspješna je ovog vikenda bila i prekopakranska Sloga koja se u sklopu 10. kola 4. HKL s gostovanja iz Požege protiv Zlatnog luga vratila s pobjedom od 6:2. Najbolji je bio I. Šulc (509) dok su točno 500 čunjeva srušili I. Katalinić i I. Dumančić.

Prekopakrani su s 12 bodova sada na tablici četvrti, posljednjih iz vrha i petoplasiranoj ekipi bježi šest bodova. U subotu dočekuju drugoplasiranu ekipu Obrtnika BAM koji ima šest bodova više od njih.

Solidni početak nastavka natjecanja u drugom dijelu sezone donijeli su nekima određene pomake i u pojedinačnom poretku za igrača lige mada je sustav bodovanja takav da se s jednim ili dva dobra rezultata ne može puno napredovati. U 1.B ligi i dalje je najbolji Pakračanin Željko Major koji je s prosjekom od 543 čunja drži na 29. mjestu. Mali pomak su ostvarili Z. Gnezda i D. Štor  koji su s prosjekom od 541 srušenog čunja sada na 33. i 34. mjestu.

U trećoj ligi Siniša Karačić se s prosjekom od 537 čunjeva probio na 4. mjesto, a Srećko Belac, Željko Popović, Ilija Turković mlađi i Domagoj Tušim s prosjekom od 523 srušena čunja su se poredali od 13. do 17. mjesta

U četvrtoj ligi Ilija Turković stariji, Željko Pavković i Ivan Katalinić s prosjecima od 507 i 506 čunjeva su se poredali od 22. do 24. mjesta.