Šahovski klub „Pakrac-Lipik“  ima za ovu godinu ambiciozne planove jačanja kako u kadrovskom tako i u organizacijskom pogledu, istaknuto je to na prošlog vikenda održanoj skupštini Kluba gdje je predsjednik Zlatko Ivanić u izvješću podsjetio da su lani natjecanje u 3. HŠL u konkurenciji 10 ekipa zauzeli šesto mjesto. Natjecanje polovinom ožujka nastavljaju u istoj ligi, ali igrački pojačani jer su se u klub vratili bivši igrači Josip Krimer i Stevo Rađenović koji bi uz majstorskog kandidata Nenada Kuzmanića trebali biti uzdanice u natjecanju.

Pored seniora, kojih je sada deset, omasovili su i svoju kadetsku ekipu (do 16 godina starosti). Dolaskom triju djevojaka  natjecatelja kadeta će biti sedam te će se moći uključiti u kadetsku ligu Slavonije (momčad ima 4 natjecatelja/ice) gdje će odigrati u tri subote devet mečeva. Lani radi nedostatka kadeta su se mogli natjecati samo u pojedinačnoj konkurenciji.

Osim ovih natjecanja Klub i ove godine planira organizirati šahovski turnir povodom Dana Grada Pakraca kao i Memorijal Andrije Jurkovića, koji se istim povodom igra u Lipiku, ali i sudjelovati na prijateljskim turnirima i mečevima u okolnim gradovima.

U organizacijskom smislu klub je lani  izradio web i FB stranicu, a ove godine je započeo razgovore s kolegama s Požeštine oko zanavljanja rada Županijskog šahovskog saveza nadajući se da će time imati i kakav takav pristup dodatnim izvorima financiranja. Naime, klub je lani potrošio za aktivnosti 20.600 kuna, 300-tinjak manje od prihoda i to 10.000 iz proračuna Lipika i 7.700 iz pakračkog proračuna. No ove godine im uz ove neophodne troškove treba i dodatna sredstva za kotizaciju za juniore, kao i za nabavku novih digitalnih šahovskih satova.

Također u planu im je ove godine nastaviti lanjske započete aktivnosti kao što je program „Šah u školama“ radi popularizacije šaha među najmlađima i angažiranja novih igrača, kao i iz istih razloga nastaviti izgradnju velike šahovske ploče unutar pakračkog sportskog parka na jugu grada.