Po 26. put Pakrački list pokreće izbor sportaša godine Grada Pakraca za prethodnu godinu. Kao i posljednje četiri godine partner je Sportska zajednica Grada Pakraca koja će osigurati nagradu od tisuću kuna, a List prigodno sportsko priznanje. Osim najboljeg sportaša, proglasit ćemo i najboljeg mladog sportaša (rođenog poslije 1. siječnja 2001. godine) te sportskog djelatnika volontera.

Način kandidiranja, kao i samo glasovanje između kandidata, ostaje isto kao što je ustanovljeno lani: svaki klub član Sportske zajednice Pakraca do 15. veljače može poslati elektronskim putem, klasičnom poštom ili osobno u uredništvo Lista (Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.) ili Sportsku zajednicu (Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.) prijedlog za svog ili tuđeg člana (stanovnik Pakraca ili registrirani igrač nekog od pakračkih sportskih klubova) te kratko obrazloženje rezultata i druge  sportske aktivnosti i iskazane kvalitete u 2018. godini za sve tri kategorije (sportaš, mladi sportaš, sportski djelatnik). Od pristiglih kandidatura napravit ćemo glasački listić i mailom poslati u svih 20 klubava člana Sportske zajednice da ga popune i vrate do 4. ožujka na način da onom kandidatu koga smatraju najboljim dodjele 5 bodova, drugom tri, a trećem bod. Tehnička komisija sastavljena od novinara Lista i Denisa Relote, tajnika Sportske zajednice, prebrojat će glasove, a proglašenje  i uručivanje će biti obavljeno u ožujku u sklopu svečanosti u povodu Dana Grada.

Lani su ovo priznanje dobili  Zvjezdana Drašner, streličarka SK Kuna kao najbolja sportašica Pakraca u 2017. godini, Patrik Amić, njezin klupski kolega, bio je u našem izboru najbolji mladi sportaš, dok je najboljim sportskim djelatnikom u 2017. godini proglašen Sadmir Delihodžić iz KK Slavonski banovac.