Posljednji dani prosinca i prvi siječanjski vrijeme su kad igrači mlađih Hajdukovih kategorija svoje nogometne vještine demonstriraju na parketima širom regije. Nekima ide sasvim solidno, nekima odlično pa ćemo kratkim presjekom predstaviti ono što je bilo i najaviti ono što slijedi.
Desetogodišnjaci Hajdukove škole nogometa koje trenira Dubravko Ljevaković osvojili su prvo mjesto na novogodišnjem dvoranskom turniru u Novskoj pobijedivši u finalnom susretu Segestu iz Siska s 1:0 golom Lea Tepurića. Dominaciju Pakračana na ovog turniru potvrđuje i podatak da cijeli turnir nisu primili niti jedan pogodak. Druga momčad ove generacije osvojila je 4. mjesto. Slijede im turniri u Velikoj, potom započinje Petica pa slijedi pakrački tradicionalni Kuna kup.
Pobjedu u Novskoj ostvarili su: Jurišić, Leo i Luka Tepurić, Andričić, Bišćanin, Komarić, Križan, Ilinković, Balog i Horvat.
Stariji pioniri (o4/05) koje vodi Darko Kelemen do sada u ovogodišnjoj riznici medalja imaju dvije bronce. Posebno je vrijedna ona s bjelovarske Petice gdje su na završnici prikazali odličan nogomet. Nakon sjajne predstave i pobjede u četvrtfinalu protiv Mladosti iz Ždralova nakon penala, na isti način su izgubili polufinale od Bjelovara (regularno 0:0). U utakmici za 3. mjesto pobijedili su virovitički No Limit s 2:0 i kući se vratili s brončanim medaljama. Ovaj uspjeh ostvarili su: Balog, L. Majstorović, Škariot, Širac, Kliček, Benković, Pavičić, Hartman, Duvnjak, M. Majstorović, Dietzman, Šafar, Čuljak, Kiš, M. Benković, Mercluft, T. i L. Martinelli.


U nešto izmijenjenom sastavu osvojili su i 3. mjesto na vrlo jakom turniru odigranom u Požegi. U utakmici za broncu pobijedili su Slavoniju 2 iz Požege s 5:1 golovima Duvnjaka, Dietzmana, Hartmana, Pavičića i Benkovića. Slijede turniri u Batrini, Kutini te Virovitici.
Mlađi pioniri (06/07) trenera Viktor Trbare također su odigrali Peticu koja je za taj uzrast bila organizirana krajem studenog i početkom prosinca prošle godine. Nakon vrlo dobrih igara u grupi izborili su završnicu u Bjelovaru, gdje su nakon odlične predstave i rezultatskog preokreta ipak u četvrtfinalu eliminirani od Mladosti Ždralovi s minimalnih 1:2. Trbarini igrači igrali su i na turniru u Lipiku gdje nisu prošli grupnu fazu natjecanja dok su na nedavno završenom u Novskoj osvojili 4. mjesto.

*naslovna fotografija: Kornelija Kobetić