Pobjednik 16. Božićnog malonogometnog turnira u Lipiku je momčad Numero Kip iz Nove Gradiške koja je u finalu odigranom 29. prosinca u lipičkoj sportskoj dvorani bila bolja od Elite Academy iz Pakraca s uvjerljivih 7:2. U utakmici za treće mjesto slavila je ekipa Samoposlužna praonica Pakrac/Šume Šugić/CB Eliksir iz Pakraca pobjedom od 3:0 nad lipičkom momčadi CB Tržnica/Mont Metal.
Dan ranije u polufinalnoj večeri Numero Kip je finale izborio tijesnom pobjedom nad Pakračanima (Autopraonica) od 2:1, dok su igrači Elite Academy pomalo iznenađujuće, ali potpuno zasluženo, završnu utakmicu osigurali minimalnom pobjedom od 1:0 protiv lipičkog sastava (Tržnica).
Finalnu večer otvorili su veterani utakmicom za 3. mjesto u kojoj je slavila pakračko-požeška kombinirana momčad Portas (Pjerobon, Gurdon, Vuić, Širac, Perković…) koja je do pobjede protiv Caffe bara Sport iz Zagreba došla u posljednjoj četvrtini susreta kad su zaostatak od 1:3, pretvorili u pobjedu od 5:4. Finalni susret odigrali su garešnička Pizzeria Palermo predvođena Vaclavekom, Žalcem, Kekovićem, Klobučarom i društvom i prošlogodišnji pobjednici Mak iz Kutine (Rekavić, Cerovečki, Kutleša..). Osjetno bolji u izvanrednoj utakmici bili su Garešničani koji su slavili s glatkih 4:1.


Posljednja utakmica turnira izazvala je velik interes publike, većim djelom jer je po prvi put u seniorskom finalu nastupila domaća hit ekipa sedamnaestogodišnjaka okupljena u Elite Academy koju vodi Siniša Grubišić. Dobar dio zasluga za pune tribine, naravno, odlazi i na drugog finalistu, prošlogodišnjeg pobjednika CB Numero Kip iz Nove Gradiške koji su tijekom turnira prezentirali možda i najbolji nogomet.


Završni dvoboj dvije tehnički i taktički odlične ekipe ipak je otišao na stranu iskusnije i u ovom trenutku tjelesni superiornije ekipe iz Nove Gradiške. Poneko taktičko iskakanje Pakračana ili sudački previd (kod 1:1) bili su dovoljni haklerima iz Numera da hladno poentiraju i odu na nedostižnu razliku pritom demonstrirajući visoku klasu te mirno privedu utakmicu kraju. Pored toga što je ostvareno finale sjajan rezultat, perspektivnim Grubišićevim „dječacima“ Joščaku, Krpanu, Grubišiću, Vuiću, Keću, Pjerobonu i ostalima ova utakmica može poslužiti i kao odličan pokazatelj gdje još imaju prostora za napredak u igračkom smislu, dok će nužni kilogrami i iskustvo doći s vremenom.
Najboljim ekipama uručene su i prigodne nagrade. Osim pehara pobjedniku je pripalo 10 tisuća kuna, drugom 5 tisuća, a trećeplasiranoj ekipi 3 tisuće kuna. Nagrađeni su i najbolji pojedinci turnira. Najefikasniji strijelac je Niko Jović (CB Numero Kip) s 10 postignutih golova. Najbolji golman turnira je Andrija Putak (Elite Academy) dok je najboljim igračem 16. Božićnog malonogometnog turnira u Lipik proglašen Kristijan Jakić iz pobjedničke ekipe.