Predbožićno vrijeme, gledajući kroz sportske naočale, po pravilu je rezervirano za Božićni malonogometni turnir u Lipiku. Šesnaesto izdanje ove je godine okupilo 14 seniorskih, 6 veteranskih i čak 49 ekipa mlađih uzrasnih kategorija raspoređenih u tri kategorije (U8, 10 i 12).

Seniorski turnir i ove će godine imati međunarodni predznak, s obzirom na to da se među ekipama iz Pakraca, Lipika, Daruvara, Bjelovara Požege, Kutine, Novske, N. Gradiške i Ivanić grada u konkurenciji nalazi i ekipa s druge strane Save - Kontakt Speed iz Bosanske Gradiške. Naslov pobjednika turnira brani CB Numero iz Nove Gradiške, doznali smo od Ivora Podunavca, jednog od organizatora lipičkog turnira.

Pakrac će na turniru predstavljati četiri ekipe. Jedna od njih je Elite Academy, višegodišnji postav talentiranih mladića koji u velikom nogometu nastupaju za juniorski i seniorski sastav pakračkog Hajduka, a vodi ih trener iste momčadi Siniša Grubišić. Na lipički parket „akademci“ će istrčati relativno vrući, jer već sutra (petak) nastupaju u susjednoj BiH na vrlo jakom turniru u Bosanskoj Dubici, a paralelno s lipičkim zaigrat će i poznati turnir u požeškom Grabriku (20. prosinca)

Također, pakračke boje na lipičkom parketu branit će i Usluga Pakrac za koju nastupaju oni nešto iskusniji seniori Hajduka te momčad Samoposlužna autopraonica Pakrac - Šume Šugić – Caffe bar Elixir koju predvodi Đulijano Pjerobon.

U veteranskoj konkurenciji ove se godine natječe 6 ekipa. Uz već poznate Toplice Lipik koje čine rekreativci većinom zaposlenici lipičke bolnice, nastupit će i prošlogodišnji pobjednik Mak iz Kutine, te uvijek dragi gosti na ovom području - veterani ekipe Pizzerija Palermo iz Garešnice. Odličan nogomet kod nogometaša ovog uzrasta garantira i zagrebačka ekipa Caffe bar sport. Pakračke veterane predstavljat će Šume Šugić i mješana ekipa Portes Pakrac/Požega.

Dječji turnir privukao je čak 49 ekipa, najbrojniji je onaj u U10 kategoriji gdje ima 20 momčadi. Kod „dvanaestice“ se natječe 16 ekipa, dok u turniru najmlađe „osmice“ ima 13 sastava.

Turnir započinje 14. prosinca (petak) i traje do 29. prosinca. Turnir će se igrati (osim ovog tjedna kad se igra petak, subotu i nedjelju) od četvrtka do subote. Ulaz  je 5 kuna u grupnoj fazi i 10 kuna kad započne završnica.

Detaljan raspored turnira, sastave grupa i satnicu te eventualne izmjene programa svakodnevno možete pratiti na www.facebook.com/bozicniturnirlipik/