Pobjedom Papuka i porazima Slavonskog banovca i Lipika 1974 ovog vikenda završen je jesenski dio u 3. HKL, a najdramatičnija utakmica vikenda odigrana je na pakračkoj kuglani gdje je prvoligaš Pakracu u dramatičnoj utakmici nesretno ostao bez bodova protiv  Željezničara iz Čakovca.

Nakon što je svaka ekipa izbacala svih 720 hitaca obje su srušile identičan broj čunjeva - vrlo dobrih 3308, ali zbog povoljnijeg rasporeda po igračima rezultat je glasio 5:3 za goste. S malo više sreće moglo je biti i obratno. Robert De Zan je srušio dobrih 550 čunjeva, a njegov protivnik jedan više pri čemu je Robertu za svoju i ukupno ekipnu pobjedu u zadnjem hicu trebalo pasti pet, a srušio je četiri čunja. Slično je bilo i s Vjekom Anušićem (537) koji je u zadnjem hicu za končanih 4:4 trebao srušiti jedini preostali čunj na stazi, ali je promašio. Tako su dva boda za ukupan broj srušenih čunjeva rivali podijelili, ali su Čakovčani imali 4 izravna pojedinačne pobjede, a Pakračani samo dvije (Davor Štor odličnih 598 i Antonio Juranović 528). Kolo prije kraja jesenskog dijela Pakračani su s osam bodova na osmom mjestu, a u zadnjem kolu idućeg vikenda gostuju u Koprivnici protiv Podravke.

Papuk je uvjerljivom pobjedom protiv Požege od 7:1 jesenski dio sezone u 3. HKL završio na dobrom trećem mjestu s 10 bodova, samo jedan bod više  od četvrto plasiranog Lipika 1974. Poredak je mogao biti i obratan da Lipičani ovog vikenda na svojoj kuglani nisu neočekivano izgubili od slavonskobrodske Lokomotive 1967 s 5:3 pri čemu su gubitak bodova posljedica dva ukupno manje srušena čunja (3092:3094). Pojedinačne bodove za Lipik su donijeli D. Tušim (550), D. Šubert (520)  i D. Schrotter (529). Za Papuk vrlo dobar je bio S. Karačić (563) koji je s prosjekom od 535 srušenih čunjeva najbolji igrač Papuka ove jeseni i u poretku za igrača lige se nalazi na viskom petom mjestu.

Nakon dobrog starta, Slavonski banovac je zaredao porazima koji je došao i u posljednjem kolu na gostovanju u Požegi protiv HVIDR-e koja je bila bolja sa 6:2. Pojedinačne bodove su donijeli A. Marin (506) i D. Lepka (535). Banovac je s osam bodova na tablici osmi što zvuči loše, ali su tek jedan bod iza Lipika i dva iza Papuka, dakle bodovno su bliži vrhu nego samom dnu.

Jesenski dio natjecanja završen je i za prekopakransku Slogu u četvrtoj ligi, a ovog vikenda na svojoj kuglani su uvjerljivo pobijedili Elektru iz Požege sa 7:1 pri čemu je uvjerljivo najbolji bio Željko Pavković (541). S obzirom na igračke promjene, Sloga je jesenski dio sezone završila na solidnom četvrtom mjestu.

I u 3. i 4. ligi prvenstvo će biti nastavljeno 26. siječnja.

Juniori na državnom

Ovog vikenda u Čakovcu je održana završnica državnog prvenstva za juniore, igrače mlađe od 23 godine. Od naših kuglača kroz regionalna natjecanja pravo nastupa među 32 najbolja mlada igrača u državi su izborili Domagoj Tušim i Fran Ivošević, ali nisu bili na svojoj uobičajenoj razini. Domagoj je na kraju s ukupno srušenih 1034 čunja (505+529) 24., a Fran s 978 (514+464) 29. No, i sam nastup na državnoj završnici, tim više jer je Fran bio jedan od najmlađih, je uspjeh.