Ljubitelji rukometa u Pakracu ove su subote mogli uživati u odličnoj i, do posljednjeg sučevog zvižduka neizvjesnoj, utakmici 10. kola 3. HRL Istok između LiPe i Đakova 2 koja je završila bez pobjednika 29:29. Iako susjedi na tablici i bodovno poravnati Pakračani su prije ovog susreta bili blagi favoriti s obzirom na dosad prikazane kvalitetne predstave na domaćem terenu. Međutim, niti gosti u Pakrac nisu stigli bez računice, a to su jasno pokazivali većim djelom utakmice koju su imali pod kontrolom. Domaćini su bolje otvorili meč, poveli s 4:1 no tada se gosti bude, stižu i prestižu Pakračane te do poluvremena stvaraju zalihu od dva pogotka viška (13:15). Niti u nastavku domaći ne nalaze pravi odgovor za vrlo dobru igru gostiju i samo 5 minuta prije kraja susreta pri rezultatu 24:29 izgledalo je da bodovi odlaze za Đakovo.
No tada podrška s tribina pojačava do zaglušujućih razmjera što domaće rukometaše podiže i tjera da ulože posljednje atome energije. Stišću obranu te postižu pet vezanih pogodaka za konačno poravnanje i bod koji je, s obzirom na okolnosti, ravan možda i pobjedi.
Ponovno je u sastavu LiPe ponajbolji bio golman Keščec, dok je najbolji strijelac bio Macura sa sedam postignutih golova.
U 11. kolu LiPa putuje u goste Tenji.
Za RK LiPa su nastupili: Golmani Keščec, Papušek, Vujatović, Sadilek, Krucki 5, Gamberger 3, Bartoluzzi 4, Sommer 2, Švasta, Šimić 5, Macura 7, Sreš 1, Dražul, Krucki 2, Paragi, Major

MLAĐE KATEGORIJE

Mini-rukomet djevojčice Međužupanijska liga 1. turnir odigran je u Pakracu
ŠR LiPa/ŽRK Lipik - Novska 6-2
ŠR LiPa/ŽRK Lipik - Novska 7-2
ŠR LiPa/ŽRK Lipik - Daruvar 11-6
ŠR LiPa/ŽRK Lipik - Čazma 9-8
ŠR LiPa/ŽRK Lipik - Slatina 4-11