U utakmicama posljednjeg 9. kola 2. ŽNL Dobrovac je kao domaćin pobijedio vodeći Graničar iz Zagrađa s 3:2 i tako ga ostavio bez titule jesenskog prvaka, dok je Croatija iz Donje Obriježi na kraju „zakrasila“ i na zimsku pauzu odlazi poslje teškog debakla i poraza 7:0 u Sulkovcima.
Dobrovčani na zasluženi zimski odmor odlaze zadovoljni odličnom polusezonom. Na kraju se nalaze na visokom trećem mjestu s bodom zaostatka za jesenskim prvakom Slogom iz Trenkova, a da je malo sreće bilo, mogli su na kraju jeseni upravo oni biti predvodnici drugoligaške karavane. Danas su pobijedili do tad vodeći Graničar iz Zagrađa pogocima Tutića, Tepeša i Šulca (direktno iz kornera), a utakmica je odlučena još u prvom poluvremenu kad su pali svi golovi. Interesantno je bilo i u sudačkoj nadoknadi kad gosti zbog naguravanja suca dobivaju dva crvena kartona.

Kužilek novi trener Dobrovca!

Zasluge za ovako dobru sezonu svakako idu na adresu trenera Gurdona koji je nakon utakmice – podnio ostavku! Ništa strašno se nije dogodilo, već su Dobrovčani odlučili za proljeće pojačati stručni stožer pa će umjesto Gurdona koji odlazi na mjesto sportskog direktora, na klupu sjesti Tomislav Kužilek. Bivši trener NK Lipik 1925 bit će u funkciji igrača – trenera i očigledno je da će Dobrovčani u proljetni dio sezone ući itekako ambiciozno.
Potpuno drugačije raspoloženje je u Obriježi. Oni su nakon današnje porcije u Sulkovcima nalaze na pretposljednjem mjestu sa skromnih 8 bodova i u zimskoj pauzi trebat će skupiti glave pa ozbiljnije prionuti poslu. Kvaliteta postoji, kao i očito određeni problemi. Ne sumnjamo da će Obriježani u nastavku prvenstva ispuniti očekivanja svojih vjernih navijača.
A što se dogodilo danas? Prema riječima trenera Škariota nedostajalo je više od pola momčadi, a utakmica je pošla nizbrdo od prve minute kad su domaćini poveli. Do 28. minute već je bilo 6:0 pa Obriježani mogu biti relativno zadovoljni što su u nastavku samo jednom kapitulirali.
U 1. ŽNL Lipik 1925 je jučer odigrao 1:1 s vodećom Požegom, a pogodak vrijedan boda postigao je Jirasek. S ovim bodom Lipik se nalazi na 7. mjestu s 11 osvojenih bodova.