Lakše od očekivanog Hajduk je jučer na svom terenu u 8. kolu Međužupanijske lige Slavonije i Baranje došao do pobjede od 3:0 protiv predzadnjeg Jadrana iz Gunje.

Trener Grubišić iznenadio je početnim sastavom u koji je uveo čak šest juniora. Dvoje od njih su izravno sudjelovali u pripremi prvog gola u 31. minuti. Nakon što je Grubišić okomito dodao loptu Grafini na 14 metara od gola, i nakon što se je ovaj okrenuo prema golu, sapleo ga je protivnički igrač i sudac je dosudio jedanaesterac koji je uspješno izveo Darko Kovačić. Prije toga, kao i do poluvremena unatoč značajnoj dominaciji u posjedu lopte i na terenu, gledatelji nisu vidjeli neku drugu izrazitu priliku Hajduka za gol, dok gostujući sastav o tom segmentu igre kao da nije niti razmišljao.

U drugom poluvremenu smo gledali bolji nogomet, dijelom i zbog toga jer su gosti i sami u dva navrata bar došli u Hajdukov šesnaesterac ostavivši pri tom i više prostora Hajdukovom napadu. Nova najbolja prilika Hajduka je ponovo došla nakon dosuđenog jedanaesterca. Ovog puta u protivničkom kaznenom prostoru je u 67. minuti srušen Darko Kovačić. No solidan udarac s 11 metara Ivana Kaurina je odlično obranio protivnički golman 17-godišnji Noa Mečić, a još bolja je bila njegova obrana udarca koji je nakon odbijene lopte izveo  Komljenović. Kaurin se za promašeni jedanaesterac iskupio dvije minute kasnije kada je nakon odlične i dugačke Hajdukove akcije pucao s 15-tak metara, a potom i pritrčao na  ponovo dobro golmanovu obranjenu loptu i iz neposredne blizine glavom je pospremio u nebranjeni dio gola.

Treći gol Hajduk je postigao u posljednjoj minuti utakmice nakon što je sa sredine terena Petrović ubacio loptu na desnu stativu gdje je Šimun Krenek uklizao i vrhom kopačke je progurao preko gol linije.

S ovom pobjedom Hajduk je ostao na desetom mjestu s isto toliko bodova, ali se odmakao od dna tablice. Za  napredak će trebati početi donositi i bodove iz gostiju, a prva prilika je iduće nedjelje kada gostuju u Višnjevcu kod istoimenog kluba, susjeda na tablici koji  bolji plasman od Pakračana zaslužuje samo boljom gol razlikom.

Sastav: Častek, Baškiera, Res, Kovačević, Kovačić, Komljenović Ajman (od 71'. Petrović), Dietzman (od 54'. Kaurin), Krpan (od 54'. Prohaska), Grubišić (od 78'. Pjerobon), Grafina (od 71'. Krenek).