U sklopu utakmica 3. kola HRL Istok rukometaši LiPe poraženi su u Vinkovcima od domaćeg MRK Frankopan s 38:35. Ovo je prvi prvenstveni poraz pakračkih rukometaša nakon uvodne dvije pobjede.
Iako konačan rezultat sugerira drugačije, domaćini su od početka utakmice imali potpunu kontrolu i pobjeda niti jednog trenutka nije dolazila u pitanje. Do poluvremena je razlika iznosila ogromnih +9 (24:15) i utakmica je praktično bila riješena… U nastavku ista priča, tek pred kraj utakmice domaćin malo usporava i omogućava gostima da utakmicu završe u rezultatski korektnom minusu.
Jedan od razloga nešto slabije partije Pakračana je taj što su na put otišli bez Kešceca i Smiljčića, dvojice možda i najboljih igrača u prva dva kola, kao i bez iskusnih Lopara i Hlapovića. S druge strane niti preostali prvotimci koji su ovog vikenda otputovali u Vinkovce nisu bili na potrebnom nivou, obrana je u 30 minuta primila čak 24 gola pa razloge poraza nema smisla isključivo pripisati brojnim izostancima.

Trener Pipal je realan i nakon poraza je rekao: „Ovom utakmicom postajemo svjesniji da samo kompletni i s maksimalnim pristupom spadamo u gornji dom lige, no glavni teret ove sezone morat će nositi naši mladi momci, koji isto tako moraju postati svjesni da samo zajedništvom i velikim naporom možemo biti konkurentni ostalim sastavima, naročito na gostovanjima...“
Najefikasniji kod LiPe na nedjeljnoj utakmici bili su Vonić s 9 i Macura s 8 pogodaka. Nakon 3. kola LiPa na prvenstvenoj tablici zauzima 5. mjesto s 4 osvojena boda. Iduće kolo, 13. listopada u Pakracu gostuje Mladost koja iz tri utakmice ima tek jedan osvojen bod.

MLADI – ŽRK LIPIK/ŠR LIPA
Skupljanje iskustva protiv Đakova i Darde

U prvenstvo su krenule i mlade rukometašice. Nakon prvog kola i uvodne pobjede protiv Daruvara, u drugom i trećem kolu 1.HRL Sjever ŽRK Lipik - ŠR LiPa su igrale protiv Darde i Đakova te očekivano, obzirom na snagu protivnica, zabilježile oba poraza. Đakovo je bilo bolje s 21:12, dok je Darda slavila s 22:12. U toj utakmici, iako rezultat to ne sugerira, protiv favorizirane Darde naše rukometašice su veći dio utakmice bile ravnopravan protivnik. Razlozi uvjerljivih poraza djelomično leže i u odsutnosti nekoliko važnih igračica pa će biti interesantno naše predstavnice vidjeti u narednim susretima. Više od ostalih ovog se vikenda istaknula Madžarević, koja je u dvije utakmice postigla 15 golova.
Sljedeća dva kola igraju se u Lipiku 18. studenog i to nam u goste dolaze RK Podravka i RK Bjelovar, a vremenska praznina bit će popunjena prijateljskim susretima.