Jure Rosić pobjednik je 1. Pakrac Open – teniskog amaterskog turnira koji je u organizaciji Teniskog kluba Mali most iz Pakraca i partnera Grada Pakraca te SZGP održan 6. i 7. listopada na pakračkim teniskim terenima. On je u finalnom meču turnira sa 6:3,7:5 bio bolji od Antonija Crnojevića iz Novske.

U nedjeljnom programu koji je započeo u 9 sati igrala se završnica u utješnom i pobjedničkom djelu turnira. U utješnoj skupini u polufinalnoj fazi natjecanja Matić je završni meč turnira zaslužio pobjedom protivi Sokolara s 9:5,  dok je Bahnik isto dobio bez borbe (predao Ajman). U polufinalnim mečevima pobjedničke grupe Jure Rosić nije imao milosti protiv brata Dine, izbacio ga je s 9:4, dok je s druge strane finale sa sigurnih 9:1 izborio Novljanin Crnojević protiv Mimića.

Finalni susret odigran je najprije u utješnoj skupini, a u meču pred pedesetak ljubitelja tenisa Matić je s visokih 9:2 bio bolji od Bahnika.

Završni susret u pobjedničkom - onom glavnom djelu turnira - igran je na dva osvojena seta. Rosić je protiv Crnojevića krenuo vrlo sigurno i dobio prvi set relativno lako, završilo je 6:3. Drugi je bio nešto drugačiji, Crnojević se oslobodio i nametnuo svoj stil igre te oduzeo servis Rosiću i otišao na obećavajućih 5:3. Rosić, međutim,  vraća servis i uz odličnu završnicu osvaja 4 gema u nizu i dolazi do konačnih 7:5, dovoljnih za naslov prvog pobjednika pakračkog teniskog turnira.

Sportske nagrade najboljim pojedincima predali su gradonačelnica Pakraca Anamarija Blažević i njezin zamjenik Marijan Širac.

Premijerni pakrački turnir je u ime organizatora prokomentirao Krunoslav Otopal, predsjednik TK Mali most Pakrac: „Izuzetno smo zadovoljni turnirom. Od same organizacije kod koje nismo imali nikakvih problema i sve je teklo glatko, do onog igračkog dijela gdje su sudionici vrlo korektno ispoštovali svoje obveze. Nije bilo neopravdanog otkazivanja susreta, a natjecateljski dio je prošao u fair-play ozračju. Možda smo očekivali nešto više publike, naročito završnog dana, no turnir se održava prvi puta pa je u neku ruku i razumljiv slabiji odaziv građana na ovu sportsku priredbu. Dogodine će to, siguran sam, biti još bolje“.

“.