Subota i nedjelja (6. i 7. listopada) rezervirani su za 1. Pakrac Open - teniski amaterski turnir koji će u organizaciji TK Mali most Pakrac biti odigran na teniskim terenima u pakračkoj sportskoj zoni. Na turnir su prijavljena 32 igrača, a sinoć održanim ždrijebom određeni su parovi koji će svoje mečeve započeti u subotu u 9 sati. Sustavom natjecanja predviđeno je da se nakon 1. odigranog kola formira pobjednička i utješna jakosna skupina u koju bi se svrstali pobjednici odnosno poraženi igrači iz tih susreta. Nakon klasičnog eliminacijskog sistema iz pobjedničke skupine dobit ćemo i prvog pobjednika Pakrac Opena, dok će utješna skupina također dobiti svog prvaka.

„Na formiranje utješne skupine odlučili smo se zato što smo tako svakom igraču osigurali minimalno dva odigrana meča na turniru koliko smo kao organizator i obećali prilikom određivanja kotizacije. Mečevi će biti igrani na 9 dobivenih gemova, a u slučaju rezultata 8:8 igrat će se tie-break. Na susretima nema sudaca, računa se na uobičajeno fair play ponašanje sudionika“, doznajemo od Ivana Pavla Čevizovića zaduženog za sustav natjecanja u timu organizatora.

Program započinje u subotu u 9 sati, a za prvi dan je predviđeno odigravanje svih mečeva 1. kola, kao i susreti 1/8 finala. U nedjelju program počinje u isto vrijeme, a igrali bi se četvrtfinalni i završni susreti utješne skupine, nakon čega bi uslijedio isti program pobjedničke skupine.

Kako nam je rekao Krunoslav Otopal, predsjednik TK Mali most, osim pakračkih i lipičkih tenisača koji su na ovom turniru i najbrojniji (25) na pakračkoj premijeri nastupit će i tenisači iz Požege, Novske i Siska. Organizaciju su, dodaje, značajno pomogli Grad Pakrac koji osigurava sportske nagrade, dok je Sportska zajednica Grada Pakraca besplatno ustupila teniske termine.

Kompletan raspored te shema natjecanja: