Rukometaši LiPe uvjerljivo su s 44:27 slavili protiv RK Mikanovaca u utakmici 2. kola 3. HRL-istok odigranoj protekle subote u sportskoj dvorani u Pakracu. Nakon uvodne pobjede u Ivankovu prošlog tjedna, pristojno popunjene pakračke tribine svjedočile su još jednoj uvjerljivoj partiji naših rukometaša. Rezultatska neizvjesnost trajala je samo do pred kraj prvog dijela. Tada Pakračani pojačavaju tempo i odvajaju se na pet razlike pa se na odmor odlazi s 21-16.

U nastavku utakmice naši samo povećavaju prednost, a značajnu ulogu u odvajanju imao je domaći vratar Kešćec s nekoliko vezanih obrana kojima je potpuno uništio bilo kakvu ambiciju gostiju iz Mikanovaca. Dovršiti utakmicu bila je stvar tehnike, a nakon posljednjeg sučevog zvižduka semafor je pokazivao uvjerljivih 44:27 za LiPu.

Nakon dosta vremena pakrački rukometni kibici mogli su uživati u lepršavoj igri pakračko-lipičkih mladića te svjedočiti atraktivnim potezima na obje strane terena. Posebno raduju odlični učinci onih najmlađih pa su se sjajnim partiturama jučer posebno istaknuli mladi Šimić i Vonić. Najefikasniji pojedinci susreta bili su Krucki i spomenuti Vonić sa 7 pogodaka.

Sljedeće kolo Pakračani putuju u goste Frankopanu koji je u dva kola ubilježio oba poraza.

Za LiPu su nastupili: golmani Keščec i Papušek te Sadilek 2, A. Krucki 7, Bartoluzzi 5, Sommer 4,  Šimić 6, Macura 5, Hlapović, Lopar, Major, Z. Krucki 1, Paragi 1, Zerdin 2, Smiljčić 6 i Vonić 7.

Dječaci započeli s natjecanjem

Svoje utakmice odigrala je i pakračka rukometna budućnost. U 1. HRL DA Istok, dječaci rođeni 2006. i mlađi odigrali su dvostruki program. U objedinjenom 1. i 2. kolu upisali su pobjedi i poraz. Izgubili su od RK Viro Virovitica 1 (9:14) dok su slavili protiv RK Viro Virovitica 2 (16:6).

Za LiPu su nastupili: Benčić, Stokić, Lapaš, Ristić, Hrešić, Nagy, Karačić, Frajfogel, Lucić, Šimić, Sotonica, Žužinjak, Nuić, Andričević, Bruneta, Brtan.

.