Dobrovac i Croatija osvojili su po bod u utakmicama odigranim u sklopu 5. kola 2. ŽNL. Dobrovčani koji ove sezone još nisu okusili gorčinu poraza te nakon uvjerljive predstave prošlog vikenda na domaćem terenu protiv Sloge iz Trenkova, ove su nedjelje bili na zahtjevnom gostovanju u Sulkovcima kod trenutno drugoplasirane momčadi na prvenstvenoj tablici. Utakmica je završila bez pobjednika 1:1, a Dobrovčani su preko nedosuđenog im „kao suza čistog“ jedanaesterca mogli i do punog plijena, no na kraju su se morali zadovoljit bodom koji im je eurogolom priskrbio Josip Joza Lujić. Ovim remijem Dobrovačani su i nakon 5 odigranih kola nastavili niz utakmica bez poraza, a pokušat će ga produžiti naredne nedjelje kad u 6. kolu u Dobrovcu gostuje Hrvatski Dragovoljac iz Brodskog Drenovca.
Uz Dobrovčane jedina neporažena momčad nakon 5. kola je Graničar iz Bučja. Oni su danas gostovali kod Croatije iz Donje Obriježi koja ove jeseni još ne zna za slavlje i odigrali 1:1. Obriježani kao da su ove sezone pretplaćeni na remije, ovo im je već četvrti, pa niti ne iznenađuje previše da je i lider prvenstva iz Obriježi uspio odnijeti bod. Pogodak za domaćina postigao je Giacometti iz jedanaesterca. Naredno kolo nogometaši Croatije putuju u goste fenjerašu Slavenu iz Gradca što je odlična prilika da se ubilježi prva prvenstvena pobjeda i u obriješkoj svlačionici podigne atmosfera pred nastavak sezone.
U 1. ŽNL Lipik 1925 igra sve bolje i polako hvata priključak s gornjim domom lige. Igrači Ognjena Kafke su nakon prošlotjednog domaćeg slavlja protiv Papuka iz Velike, jučer su slavili i u Jakšiću. Glatko su s 3:0 savladali domaćina za prve gostujuće bodove ove sezone, a pogotke su postigli Jirasek, Oršić i Galko. Nakon 5 odigranih kola Lipičani imaju 7 osvojenih bodova i nalaze se u sredini tablice.
U 3. ŽNL Dinamo iz Badljevine je solidan prvenstveni start pokvario ovog vikenda gostovanjem u Marinom Selu gdje su poraženi od domaće Jovače s 3:2. Ovim porazom ostali su na 4 osvojena boda i nalaze se u sredini ljestvice. Slavonija je kao domaćin u Prekopakri teško poražena od BSK-a iz Biškupaca. Završilo je 0:5 pa nakon 4 odigrana kola imaju isto toliko poraza uz gol razliku 3:16 te se nalaze na začelju prvenstvene ljestvice.