banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić

Hajduk je u utakmici 6. kola MŽNL Slavonije i Baranje na Gradskom stadionu u Pakracu pred stotinjak gledatelja s 1:0 pobijedio Dardu pogotkom Stjepana Petrovića u 86. minuti susreta.
Iako se od samog početka utakmice Hajduk postavio napadački, neprestanim napadima i igri pred protivničkim šesnaestercom ponovo je nedostajala ubojitija završnica, pa iz prvog, relativno dosadnog, poluvremena od ozbiljnijih prilika pred gostujućim golom vrijedi izdvojiti tek kombinaciju Prohaska – Krenek koju potonji završava šutem u gostujućeg vratara.

S druge strane gosti iz obrambenog bloka brzo izlaze u kontranapade i stvaraju dvije stopostotne prilike, ali domaćina sjajnom intervencijom u egalu ostavlja mladi golman Luka Častek. Na odmor se otišlo bez pogodaka - domaćin je igrao, a gost opasnije prijetio. U nastavku susreta Hajduk pojačava ritam, sve češće prijeti ubacivanjem preko bokova, posebice po lijevoj strani gdje se nametnuo Kovačević. Pravovremeno reagira i domaća klupa, uvođenjem svježih snaga pojačava sredinu terena koja kvalitetnim protokom lopte dodatno rasteže gostujuću obranu i stvara više prostora iza njihovih leđa. Unatoč dominaciji, stvorenim prilikama i poluprilikama, žilave goste valjalo je lomiti do samog kraja susreta pa kad se već činilo da će kronična neefikasnost, s kojom muku muče od početka prvenstva, i ovog puta zelene koštati bodova, Hajdukovci konačno poentiraju. Dugačku akciju i centaršut s lijevog boka u 86. minuti susreta vješto koristi Petrović i sjajnim udarcem posprema loptu u mrežu te postavlja konačan rezultat susreta.
Susret nam je prokomentirao i trener Grubišić: „Zadovoljan sam bodovima koji su nam bili nasušno potrebni, isto tako i odličnom reakcijom igrača s klupe, a ono što me i dalje zabrinjava je sad već kronična neefikasnost. Koštala nas je do sada previše zasluženih bodova, umalo i danas, no nadam se da će u narednim susretima naši napadači proraditi. Na trud i zalaganje nemam zamjerki. Čestitam gostima na fer i korektnoj igri“.
Ovom pobjedom Hajduk nakon 6 odigranih kola ima 7 osvojenih bodova i zauzima 9. mjesto. Iduće kolo putuje u Županju kod odličnog Graničara. Susret se igra u nedjelju 7. listopada u 15,30 sati.
Sastav Hajduka: Častek, Res (od 70’ Dietzman), Rekavić, Baškiera, Kovačević, Petrović, Grafina (od 61’ Krpan), B. Prohaska (od 61’ Grubišić), Komljenović (od 81’ Ajman), Kaurin (od 81’ Filipović), Krenek. Trener: Siniša Grubišić

banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić