Rukometaši RK Lipe iz Pakraca od sljedeće sezone natjecat će se u 3. HRL Istok. Suprotno je to priželjkivanjima koja su Pakračani imali prošle sezone kad su već u drugom dijelu prvenstva značajno pomladili momčad i svjesno je pripremali za trećeligaški rang. Nadali su se da će biti smješteni u 3. HRL Sjever koji obuhvaća ekipe s primjerice daruvarskog, novljanskog ili garešničkog područja - dakle kudikamo jeftinije regionalno društvo. Hrvatski rukometni savez odlučio je drugačije i kao predstavnika iz Požeško-slavonske županije smjestio ih u Istočnu trećeligašku grupu.

„Nismo imali izbora, iako smo pokušavali urgirati i objasniti situaciju, odluku nisu promijenili. Ostali smo u grupi sa 14 klubova s istočne strane, a najbliži protivnik nam je Požega 2. Svi ostali klubovi su praktično s osječkog i vukovarskog područja. Iako je kotizacija za natjecanje nešto manja (3 tisuće kuna u odnosu na drugoligašku koja je od 6 do 9 tisuća kuna) trećeligaška sezona koja je pred vratima bit će nam vjerojatno skuplja nego drugoligaška“, doznajemo od Deana Nagya, koordinatora svih klupskih selekcija pakračko – lipičkih rukometaša. Nagy dodaje da je situacija u klubu blizu crvenog alarma jer je i Grad Lipik prepolovio godišnju apanažu što dodatno opterećuje klupsko funkcioniranje. Pakračka sredstva koja pristižu iz Sportske zajednice velikim dijelom odlaze za troškove dvorane pa je jasna slika što će pakračkim rukometašima ove sezone biti najveći problem. Od iduće sezone će djeca 2006./07 igrati 1. Kvalitetnu ligu, a uz njih radi i nekoliko selekcija podmlatka koje igraju neformalne lige, pa iako većinu troškova snose roditelji, osim putovanja i prehrane, djeci valja osigurati kvalitetna sredstva, opremu te pristojne uvjete za trening i utakmice.

Na terenu neće biti većih problema, kaže Nagy. Generacija 2000. godište je prikupila nešto iskustva, pripremne utakmice pokazuju da se mogu pohrvati i s jačim momcima pa straha nema. Trener Vlado Pipal raspolaže sa spomenutim mladim domaćim kadrom pojačanim tek s jednim strancem - vratarom Keščecom iz Daruvara. U pripremnom su periodu nakon visokih poraza u prvih nekoliko prijateljskih utakmica, uslijedila dva umjerena od drugoligaša Garešnice i Petrinje te pobjede nad trećeligašima Daruvarom, Novskom i Moslavinom 2.

Igrački kadar s kojim rukometaši ulaze u sezonu 3. HRL Sjever je sljedeći: Papušek, Keščec, Majdančić, Pejša, Krucki Z., Krucki A., Major, Šimić, Vonić, Sommer, Nemeth, Sadilek, Vuković, Macura, Zerdin, Josipović, Paragi, Vuković te igrači koji treniraju i pomoći će tijekom sezone u utakmicama gdje će zatrebati iskustva: Ružička, Bartoluzzi, Gamberger i Hlapović.

U 1. kolu 3. HRL Istok Lipa igra 22./23. rujna, a domaćin im je RK Cestograd iz Ivankova. Prvu domaću utakmicu igraju 29./30. rujna u Pakracu, a ugostit će RK Mikanovce.