Visokim domaćim porazom sinoć je KK Pakrac na svojoj kuglani startao u ovogodišnje prvenstvo 1.B HKL. Poraženi su od novajlija KK  Slavonca iz Bukovija sa 7:1 (3223: 3173).

Pakračani su odigrali vrlo lošu utakmicu u kojoj je odskočila jedino ovoljetna prinova, povratnik Gordan Špelić srušivši  dobrih 555 čunjeva, ali niti to nije bilo dovoljno za pojedinačni bod protiv najuspješnijeg igrača gostiju.

Jedini pojedinačni bod je osvojio A. Juranović srušivši, za njega i ovu ligu, skromnih 521 čunj. Najviše su podbacili najiskusniji Z. Gnezda (535) i D. Štor (528) što je za 20-tak čunjeva lošije od njihovog lanjskog prosjeka lige, a poraženi su sa 12, odnosno osam čunjeva razlike.  Na istoj  razini su bili i R. De Zan  (531) i Ž. Major (503) tako da su svi pojedinačni bodovi otišli na stranu gostiju koji su dobili i dva dodatna zahvaljujući ukupno srušenih 60 čunjeva više. Koliko su  pakrački kuglači bili sinoć loši govori i podatak da su  kao ekipa srušili 79 čunjeva manje od svog lanjskog domaćeg prosjeka i da su njega održali, kako pojedinačno tako i ekipno,  bodovi bi ostali u Pakracu. Činjenica da su nakon loših nastupa neki igrači govorili o premalom brojem treninga u pripremi sezone ne može biti opravdanje jer su za raspored lige znali od početka srpnja.

Ono što je dalje loše za KK Pakrac je podatak da utakmicu 2. kola, kada gostuju u Varaždinu protiv KK Lepoglave, umjesto idućeg vikenda igraju unaprijed već u utorak i teško da tako krakom roku mogu bitno popraviti formu.