Utakmicom na svojoj kuglani protiv novajlije u ligi KK Slavonac Bukovlje (Brodsko-posavska županija) ove subote  jesenski dio sezone 2018/19. U 1B ligi  započinje KK Pakrac. Prvi dio natjecanja  traje do 15. prosinca kada nastupa jednomjesečna stanka.

Kao i lani, kada su sezonu završili na 6. mjestu, u konkurenciji 12 ekipa cilj im je i ove godine biti u gornjoj polovici tablice, kaže Vjekoslav Anušić, predsjednik Kluba. Koliko će to biti težak zadak prije početka prvenstva, teško je reći jer su u konkurenciji 12 klubova četiri nova: iz 1. lige se vratio KK Novska, a iz drugih su stigli pobjednici Podravka Koprivnica, spomenuti Slavonac i Ciglenica Kutina.

Nekih velikih kadrovskih promjena tijekom ljetne stanke u KK Pakracu nije bilo. Trener je i dalje Robert De Zan, a od novih igrača prinova je jedino mladi Gordan Špelić koji je lani bacao za Slavonski banovac. Cilj je bio, kaže Anušić, u istom klubu okupiti tri najbolja mlada pakračka kuglača: uz Špelića, Antonia Juranovića te  Domagoja Tušima koji bi uz starije Zvonka Gnezdu, Davora Štora, Željka Majora, trenera De Zana i Anušića trebali činiti sastav pri čemu će nedostajati iz proljeća samo Tomislav Luksetić koji je najavio odlazak na operaciju koljena pa ga vjerojatno jesenas neće biti, osim kao trenera pakračkih mladih kuglačica i kuglača.

Pripreme su započeli na pakračkoj kuglani 16. kolovoza, a termin domaćinstva je ostao subotom u 17 sati. Upravo sve pobjede na domaćoj kuglani, i možda po koja u gostima, formula je za osiguravanje vrha tablice, smatra Anušić te su upravo domaće utakmice ključ realizacije ovakvog plana.

Kod promjena sastava lige dobro je što su ušli neki klubovi iz neposrednog okruženja kao Novska, Kutina i Sl. Brod, a smanjen je broj odlazaka u Varaždin i Osijek pa će i gostovanja biti financijski i vremenski manje zahtjevna što nije zanemarivo jer klub od Grada dobiva godišnje 40.000 kuna što uključuje i rad s mlađim kategorijama te kroz sponzorstva još osiguraju 6 do 7000 kuna što je dovoljno tek za nategnuti proračun pa u ovu sezonu kreću bez nove sportske opreme.

Za preostala tri pakračka kluba natjecanja u 3. i 4. ligi počinju posljednjeg vikenda u rujnu.