Golub vlasništvo Klausa Volmera iz Frankfurta (Njemačka) osvojio je prvo mjesto nakon što je u subotu preletio udaljenost od 362 kilometra od Poysdorfa (sjevernoistočno od Beča) do Pakraca za 3 sata 54 minute i četiri sekunde. Četrnaest sekundi kasnije stigao je drugi golub vlasništvo Željka Pavelića iz Gospića, a trećeplasirani je u vlasništvu također Gospičanina Stojana Pazelja. To su najuspješniji pojedinci „8. Derby Pakrac“ koji je započeo prvog vikenda u kolovozu.  Prethodnih vikenda golubovi su imali četiri kraće trke na udaljenostima od 90 do 250 kilometara, a cjelokupno natjecanje završilo je finalnim letom.

Riječ je o utrci mladih golubova koje vlasnici u proljeće dovoze u golubinjak pakračkog Sportskog kluba uzgajivača golubova koji se nalazi na Praulji. Pakrački golubari brinu o njima i uče ih letjeti, najprije na male udaljenosti, potom na sve veće, a ciklus završava ovim letom nakon kojeg ih vlasnici nose njihovim pravim kućama.

Proljetos je tako u ovu golubinju školu prispjelo 192 goluba 44 vlasnika iz Hrvatske, Njemačke, Austrije, Slovenije, Mađarske, Italije i Srbije. U ranijim letovima izgubilo se ili nastradalo 80 golubova tako da ih je u subotu u Poysdorfu startalo 112. Do jučer se vratilo 84, prvih 20 u rasponu od samo 3 minute, dok ih je u sat vremena stiglo čak 65. Moguće je da će neki doći još danas, pojasnio nam je Darko Almaši, tajnik SKUGL Pakrac.

Vlasnici najuspješnijih golubova nagrađeni su medaljama i diplomama.