banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić

U utakmici 3. kola MŽNL Slavonije i Baranje Hajduk je na Gradskom stadionu u Pakracu pred stotinjak gledatelja pobijedio Željezničar iz Slavonskog Broda s uvjerljivih 3:0. Prva prvenstvena pobjeda Hajduka došla je relativno očekivano, s obzirom na to da su Brođani loše krenuli u prvenstvo i u Pakrac stigli nakon dva domaća poraza te gol razlikom 0:7. S druge strane, čekao ih je raspoloženi domaćin koji se nakon uvodnog poraza od Otoka polako dizao u formi što je potvrdio najprije kup pobjedom, a potom i odličnom igrom prošlog vikenda u Kneževim Vinogradima u sklopu 2. kola prvenstva odakle se vratio s bodom.
Pakrački optimizam dodatno je podgrijan odličnim otvaranjem utakmice. Od prvog sučevog zvižduka "zeleni" su igru preselili pred gostujući šesnaesterac i već u prvih desetak minuta u nekoliko navrata opasno prijetili, a samo je dekoncentracija napadača razlog što pitanje pobjednika nisu riješili već u ranom periodu utakmice. Presing i gotovo 90 postotni posjed lopte ipak su okrunili ranim vodstvom. Dogodilo se u 8. minuti kad je obećavajuću akciju raspoloženog Grafine te odličan prodor Komljenovića po desnoj strani rutiniranim pogotkom s desetak metara dovršio Kovačić. Vodeći pogodak nije bitnije uznemirio goste koji su centar prelazili tek slučajno i to nakon nasumično izbijenih lopti. Najljepši trenutak susreta dogodio se u 21. minuti kad je jednu visoku loptu na rubu šesnaesterca mladi Grubišić majstorski iz zraka „pokupio“ i pospremio u mrežu. Do poluvremena se rezultat nije mijenjao.
Nastavak je ponudio sličnu priču - dominantnog domaćina te nešto malo ambicioznije goste što se ipak pokazalo nedovoljnim da barem jednom ozbiljnije ugroze vrata Matijaševića. Utakmicu je rezultatski zapečatio Filipović pogotkom u 77. minuti za konačnih 3:0.
Trener Siniša Grubišić kratko je prokomentirao dvoboj: „Zadovoljan sam igrom i bodovima, trebala nam je ova pobjeda zbog samopouzdanja pred nastavak sezone. Možda smo mogli i uvjerljivije slaviti, stvorili smo dosta prilika, no realizacija i dalje nije sjajna pa tu svakako ima prostora za napredak. Čestitam svim akterima na sportskom ponašanju."
Hajduk nakon tri odigrana kola na kontu ima 4 boda uz gol razliku 5:3. U 4. kolu putuje u Našice na noge NAŠK-u, a utakmica se igra 15. rujna u 17 sati.
Protiv Željezničara su igrali u sastavu: Matijašević, Res (od 62’ Kačer), Rekavić, Baškiera, Kovačević, Petrović, B. Prohaska, Grafina (od 46’ Kaurin), Grubišić (od 46’ Krpan), Kovačić (od 46’ Dietzman), Komljenović (od 70’ Filipović). Trener: Siniša Grubišić

banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić