Pet pakračkih kuglačkih klubova u novu natjecateljsku sezonu koja počinje 15. rujna za prvoligaše, odnosno 28. rujna za niže lige, ući će s moderniziranom gradskom kuglanom na kojoj su prvi put nakon otvaranja 2008. godine obavljeni značajni zahvati.

Nakon što su u svibnju promijenjene podnice (zaletište) na sve četiri staze što je Grad platio 38.000 kuna, krajem kolovoza su postavljena dva klima uređaja što je Sportska zajednica Grada Pakraca platila 7.500 kuna pri čemu su to novci koji su prikupljeni iz najma kuglane koji plaćaju korisnici.

Sportska zajednica je također nabavila i dva nova kompleta kugli (ukupno 10 komada) što je koštalo 4.000 kuna. Ovih dana je u tijeku i nabavka novih čunjeva za sve četiri staze. Sredstva za jednu garnituru koja košta 2.000 kuna su osigurana donacijama, Sportska zajednica će kupiti dvije, a jednu će kupiti zajedničkim sredstvima pet naših kuglačkih klubova, rekao je Sadmir Delihodžić, predsjednik Sportske zajednice koja upravlja kuglanom.

Pored toga, upravo su u tijeku radovi kojima će tribinu koja se nalazila na kraju gledališta/ugostiteljskog prostora preseliti na prednji dio, odmah do pregradne ograde. Također u dogovoru s ugostiteljem koji ima u najam prostor na kuglani, plan je početkom rujna da Sportska zajednica izbetonira ulaz u kuglanu nad kojim će ugostitelj postaviti nadstrešnice što će mu biti uračunato u najamninu.

Još proljetos je postavljena video kamera tako da će ljubitelji kuglanja pojedine utakmice 1B lige moći pratiti uživo putem aplikacije na internetskoj stranici Hrvatskog kuglačkog saveza, a kretanje rezultata na svim utakmice moći će se putem iste stranice pratiti uživo jer će suci nakon svakog seta objavljivati rezultat.

Sva ta modernizacija ima i svoju cijenu pa je na prijedlog Sportske zajednice gradonačelnica prihvatila da se najam staze po satu umjesto dosadašnjih 15 naplaćuje 20 kuna i ta cijena vrijedi za sve natjecatelje i rekreativce.

Osim modernije kuglane, pakrački kuglački djelatnici za novu sezonu se pripremaju i kadrovski. Tako su krajem kolovoza na seminaru u Slavonskom Brodu licencu za savezne sudce položili Božidar Petrovečki i Lidija Jirasek pa će Pakrac u novoj sezonu uz dosadašnje savezne suce Sadmira Delihodžića i Alberta Jiraseka imati četiri suca s licencama za suđenje utakmica prve lige.