Utakmicom na svom terenu protiv NK Otoka, u subotu 25. kolovoza s početkom u 17:30,  NK Hajduk započinje jesenski dio natjecanja u Međužupanijskoj nogometnoj ligi Slavonije i Baranje  koji će trajati do 17. studenog.

Uz već ranije objavljen dolazak pojačanja - Arijana Resa  iz  NK Daruvar, iz NK Lipika  vratio se s jednogodišnje posudbe Ivan Svjetličić,  Hajduk se pojačao i za Milu  Kovačevića iz Kozare iz Bosanske Gradiške, a iz Kutjeva se vratio nekadašnji Hajdukov junior Domagoj Ajman. No, u odnosu na proljetni sastav, ove jeseni nećemo gledati Danka Cerovečkog, Antonia Fogla, Antuna Lesičeka, Leonarda Luksetića i Vilima Svjetličića tako da je Hajduk zapravo jači samo u tome što su mladi igrači, koji će ove godine biti značajno prisutni u seniorskom sastavu, godinu dana stariji i iskusniji.

Hajduk je s pripremama počeo još 14. srpnja, a trenerski tandem Grubišić-Krpan trenirao je zajedno seniorski i juniorski sastav boraveći pritom jedan vikend na Omanovcu, prilikom čega su odigrali i devet pripremnih utakmica u raznim kombiniranim sastavima, igrajući većinom protiv klubova iz jačih liga. U šest tjedana priprema odrađene su 34 aktivnosti i trener Grubišić uglavnom je zadovoljan. Unatoč znatno ozbiljnijem pristupu nego ranijih godina, ipak bilo je izostanaka zbog odlazaka na godišnji odmor ili manjih ozljeda. Od 30 igrača na popisu za juniorski i seniorski sastav, na treninzima ih je bilo uvijek  više od 20 tako da se spajanje ovih dvaju sastava u tom dijelu pokazalo ispravno. “S manjim odazivom nije moguće odraditi planirani trening“, kaže Grubišić koji ističe da preuzima svu odgovornost za igru i rezultat u prvim kolima jer je on osmislio i proveo ovaj koncept.

Što Hajduk može očekivati u ovom prvenstvu teško je unaprijed reći jer su klubovi iz lige većim dijelom u istočnoj Slavoniji pa su i informacije rjeđe, prelazni rokovi su uvijek sadržajni tako da će prava slika snage pojedinih klubova biti poznata nakon nekoliko prvih kola.

Subotnji sastav Hajduka još nije poznat ponajviše stoga što su neki igrači poput Darka Kovačića, Domagoja Ajmana i Ivice Šugića ozlijeđeni. Hajduk će odmah u nedjelju odigrati i utakmicu 2. kola kupa u Trenkovu protiv županijskog ligaša „Sloge“.