Sredinom kolovoza, datum još nije preciziran, u Pakracu bi trebala započeti Teniska liga Lipik – Pakrac. U organizaciji novoosnovanog Teniskog kluba „Mali most“ iz Pakraca, SZGP i Grada Pakraca, ligu bi činile grupe od 6 igrača koji bi u trotjednom periodu snage odmjerili međusobno. Tako je barem bilo planirano, no interes za turnir je velik pa će se s konačnom odlukom o modelu natjecanja ipak pričekati još neko vrijeme.
„Kod formiranja grupa svakako bi se pripazilo na iskustvo i kvalitetu igrača kako nitko ne bi bio u neravnopravnom položaju. Bit će formirana lista igrača koja će istog svrstati u određenu kvalitativnu skupinu…Naglašavam da je sve još uvijek u fazi razrade, a konačan sustav igranja ovisit će o broju prijavljenih igrača koji je već sad s brojkom 33 nadišao sva naša očekivanja“, doznajemo od Jure Rosića, osobe zadužene za vođenje natjecanja. Dodatne ažurirane informacije mogu se pronaći na Facebook stranici Teniska liga Lipik – Pakrac.
Ovo će biti treće po redu liga natjecanje, (prva dva odigrana su na „tenisu“ u Lipiku), a po prvi put će se odvijati na novoizgrađenim pakračkim zemljanim teniskim terenima. Natjecatelji će sudjelovanje platiti još nedefiniranim iznosom kotizacije (iz kluba tvrde da će biti vrlo prihvatljiva).
3. teniska liga Lipik – Pakrac ujedno će biti uvod i najava u 1. Pakrac Open – teniski turnir koji je najavljen za jesen tekuće godine.