NK Hajduk je danas prozivkom na stadionu započeo pripreme za jesenski dio natjecanja u Međužupanijskoj ligi Slavonije i Baranje  čiji početak je najavljen za 25. kolovoza.

Prvo ovosezonsko okupljanje je započelo obraćenjem igračima predsjednika Marijana Prohaske,  sportskog direktora Slavka Vuića te novih trenera Siniše Grubišića i Marijana Krpana koje nije moglo proći bez spominjanja hrvatske nogometne reprezentacije pa je od igrača traženo zajedništvo i atmosfera kakvu smo vidjeli unazad mjesec dana u Rusiji jer to momčad čini dvostruko boljom.

Prvi dio prijelaznog roka za nogometaša amatera kada mogu neograničeno mijenjati klub traje do 31. srpnja, a u kolovozu to mogu učiniti uz suglasnog dosadašnjeg kluba, stoga i nije poznat ukupni igrački kadar Hajduka u narednoj sezoni. Sigurno je da u odnosu na sastav koji je završio prošlu sezonu su iz kluba otišli zbog radnih i studentskih obveza Danko Cerovečki, Antonio Fogl, Antun Lesiček, Leonardo Luksetić i Vilim Svjetličić. Potvrdili su dolazak mladi Arijan Res kojem je zadnji klub bio NK Daruvar te se s jednogodišnje posudbe vraća iz NK Lipika Ivan Svjetličić tako da trener Grubišić u ovom trenutku na raspolaganju ima 15 igrača kojima će biti priključeni deset vrlo dobrih juniora. No u Hajduku su u potrazi za još najmanje dvojicom od čega jedan treba biti napadač.

Novost, kako u pripremama tako i tijekom cijele sezone, će biti da će zajedno trenirati seniori i juniori s novim trenerom Marijanom Krpanom. Ta praksa je nastala iz potrebe jer će za seniorsku momčad, ovisno o potrebama i dogovoru trenera, uvijek na utakmici biti i nekoliko juniora.

Osim jedan vikend na Omanovcu, ostatak priprema će se odvijati na gradskom stadionu, osim naravno prilikom gostujućih pripremnih utakmica. Do sada ih je dogovoreno devet pa će tako Hajduk tijekom srpnja i prvog dijela kolovoza gostovati u Garešnici, Daruvaru, Pitomači i Končanici, dok će ugostiti Kaptol (28. srpnja), Bjelovar (4. kolovoza), a 11. i 12. kolovoza je na rasporedu odigravanje tradicionalnog pakračkog turnira na kojem će ove godine osim domaćina igrati trećeligaši Slavonija iz Požege, Slavija iz Pleternice i Sloga iz Nove Gradiške.

Tjedan dana prije početka prvenstva termin je rezerviran za kup utakmicu protiv još nepoznatog protivnika. Kako još nije održan plenum lige nije poznat niti raspored, a neslužbeno je NK Sloga iz Nove Gradiške otišla u viši rang, a napokon je uz Hajduk iz naše županiju u ligu stiglo i NK Kutjevo, prvak 1. ŽNL.