Škola nogometa NK Hajduka Pakrac dobila je 95.450 kuna na natječaju Središnjeg državnog ureda za šport namijenjenom sufinanciranju programa poticanja lokalnog športa i športskih natjecanja u 2018. godini. Program za ovaj natječaj pod nazivom „Škola nogometa Hajduka“ pisala je u ožujku Razvojna lokalna agencija PCP.

Program je ukupno financijski „težak“ 231.000 kuna, pri čemu preostalih oko 136.000 osigurava Hajduk iz redovnih sredstava kao što su subvencija Sportske zajednice Grada Pakraca, članarine roditelja te pomoći sponzora. On predviđa s više od polovinom ukupnih sredstava nabavku različite sportske opreme, a oko četvrtine bi bila utrošena za prijevoz na natjecanja.

Cilj programa je okupiti što veći broj djece i mladeži u dobi od 4 do 18 godina u interesu njihovog zdravlja, razvijanja tjelesne aktivnosti, higijensko-prehrambenih navika, društvene socijalizacije, sportske i nogometne kulture  i slično kroz organizaciju treninga, organiziranje i sudjelovanje na lokalnim natjecanjima i službenim prvenstvima Hrvatskog nogometnog saveza za mladež te uključivanje u slične aktivnosti u zajednici. Podrazumijeva rad četiri nogometna trenera te sudjelovanje 15 volontera.

U Hajduku su naravno vrlo sretni s ovom neočekivanom financijskom pomoći jer, kako kaže predsjednik Marijan Prohaska, uoči početka svake sezone potrebno je puno različite opreme,  a naročito pomoćnih rekvizita poput prijenosnih golova različite veličine i drugih sportskih pomagala, koji zbog nedostatka novaca nikako da dođu na red jer su dresovi i lopte uvijek neophodniji.

Na natječaju koji je vrijedio za cijelu Hrvatsku Odbor je odobrio 79 programa koji su podnijele različite sportske udruge i savezi u iznosima od 10 do 120 tisuća kuna, u ukupnom iznosu od 7 milijuna kuna koja su osigurana iz državnog proračuna.  Iz naše županije program je odobren jedino još NK „Slaviji“ iz Pleternice u iznosu od 68.000 kuna.

S državne razine, Hajduk je zadnji put dobio novce, 50.000 kuna, iz Hrvatskog olimpijskog odbora prije 12-tak godina, također za program rada s mladim selekcijama.

Kako piše u Odluci Ureda koju potpisuje državna tajnica Janica Kostelić sredstva se u skladu  s natječajnim programom moraju potrošiti do kraja godine o čemu korisnici detaljno trebaju izvijestiti Ured do kraja veljače 2019. godine o čemu će biti potpisan ugovor.