Cedevita Lipik 3x3 challenger, turnir koji će u Lipiku biti odigran 22. i 23. lipnja, već dvije godine u svijetu 3x3 ulične košarke nosi epitet najboljeg challengera na svijetu. Ovo je 20. turnir u uličnoj košarci koji će biti organiziran u Lipiku.

Za naslov najboljeg borit će se 16 ekipa koje dolaze sa čak 5 kontinenata i iz 13 zemalja. Konkretnije, u Lipiku će igrati:

Tokyo (Japan), Colonia (Urugvaj), Townsville (Australija), Princeton (SAD), Riga (Latvija), Gdanjsk (Poljska), Humpolec (Češka), Moskva Inanomo i Gagarin (Rusija), Nice (Francuska), Ljubljana East i Kranj (Slovenija), Sarajevo (Bosna i Hercegovina), Beograd i Ralja (Srbija), Split (Hrvatska)

Ulična 3x3 košarka je prošlo ljeto postala novi olimpijski sport i svoju će premijeru doživjeti 2020. godine na igrama u Tokyu.Ovo je prvi turnir na europskom tlu na kojem će nastupiti ekipe s 5 kontinenata, a pojedine će upravo u Lipiku imati svoju europsku premijeru.

Košarkaški i plesni spektakl

Osim sportskog spektakla koji je prema kvaliteti i atraktivnosti ekipa definitivno zagarantiran, posjetitelji će u ponudi imati i pregršt pratećih sadržaja uz bogatu ponudu i neizostavne partye u čuvenom prostoru robne kuće Budućnosti u Lipiku. Posebno atraktivan će biti zabavni dio programa u subotu 23. lipnja kada će publika u Lipiku imati prilike uživati u nastupila atraktivnih Cedevitašica – cheerleadersica KK „Cedevita“ Zagreb, kao i u nastupu plesačica i plesača iz Plesnog studija Fusion.