Danas počinje 10. kuglački turnir „Bljesak“ koji u povodu ove vojno-redarstvene akcije pod pokroviteljstvom Grada Pakraca i Sportske zajednice organizira KK „Slavonski banovac“.

Natječu se pojedinci bacajući klasičnim načinom najprije u kvalifikacijama, a 16 najboljih će nastupiti 28. travnja u završnici. Prijave su moguće sve do zadnjeg kvalifikacijskog dana 27. travnja, a danas s početkom u 20 sati  kao prvi će nastupiti Božidar Petrovečki i dvije nade pakračkog kuglanja Antonio Juranović i Gordan Špelić. Moguće je da poneki igrač, ovisno o svojoj želji i slobodnim mjestima na stazi, baca u kvalifikacijama i do tri puta za što plaća kotizaciju od sto kuna.

Pobjedniku će pripasti nagrada od 2.000 kuna i zlatna medalja, a nagradama od 1000 do 200 kuna bit će nagrađeni i petero ostalih najuspješnijih.

Lani je nastupilo 73 kuglača iz 12 gradova kontinentalne Hrvatske, a pobijedio je Novljanin Dario Duda, koji je doslovno u  zadnjem hicu srušio čunj više (603) od našeg Zvonka Gnezde.
Treći je  bio Osječanin Mario Mušanić, a od domaćih u finalu su još nastupili Antonio Juranović, Domagoj Tušim, Davor Štor, Tomislav Luksetić  i Ilija Puhmajer. Iako je riječ o vrlo jakom turniru na što ukazuje činjenica da je za pobjedu potrebno srušiti više od 600 čunjeva, naši igrači u ranijih osam izdanja ostvarivali su vrlo dobre rezultate. Tako je 2016. godine pobijedio Davor Štor ispred Antonia Juranovića. Godinu ranije su prvo mjesto podijelili Zvonko Gnezda  i Miroslav Šegina iz Ozlja. Gnezdi je to bila treća pobjeda na ovom turniru s čime je stigao Kostantina Maneva. Osmi pobjednik je bio Bjelovarčanin Darko Kasumović.