U utakmici 19. kola MŽNL Slavonije i Baranje nogometaši Hajduka su na Gradskom stadionu u Pakracu, pred stotinjak gledatelja, golovima Cerovečkog i Kreneka s 2:0 pobijedili Šokadiju iz Babine Grede. Današnja pobjeda treća je u četiri odigrana proljetna kola, a pribrojimo li tomu i prošlotjedni osvojeni bod u Našicama, Hajduk je proljetnu sezonu otvorio s 10 od mogućih 12 bodova.

Pakračani su i danas na odlično pripremljenom, ali zbog kiše skliskom terenu, demonstrirali kvalitetu i pokazali da će ovog proljeća imati značajniju ulogu u prvenstvu nego jesenas. Doduše, prvi dio susreta nije ponudio naročitu sliku domaćina. Unatoč prividnoj dominaciji i kontroli igre nedostajalo je završne konkretnosti. S druge strane gosti su bili neambiciozni i niti u jednom trenutku nisu ozbiljnije zaprijetili pakračkom vrataru Matijaševiću. Kad se činilo da će se na odmor otići bez pogodaka Hajduk je u 44. minuti poveo iz jedanaesterca. U naizgled bezopasnoj situaciji obrambeni igrač Šokadije je po procjeni glavnog suca Manuela igrao rukom u šesnastercu, a siguran realizator najstrože kazne bio je Cerovečki.

U nastavak je Hajduk ušao odlučan da rezultatski što ranije utakmicu odvede u mirnije vode. Naum su realizirali nakon nepunih pet minuta igre kad u 49. minuti dolaze do drugog pogotka. Komljenović je probio desnu stranu, izvrsno ubacio na drugu vratnicu gdje se odlično snašao brzonogi Krenek i glavom majstorski loptu pospremio u mrežu. Da je danas posebno raspoložen za igru, ponajboljli pojedinac susreta Krenek pokazao je i u 66. minuti kad je neopreznoj gostujućoj obrani ukrao loptu na 30-ak metara od gola i sjurio se u šesnaesterac gdje ga ruši gostujući vratar Babić. Najstrožu kaznu u pogodak ovaj put nije pretvorio Cerovečki, no promašeni penal danas kvalitetnijeg i boljeg domaćina nije previše koštao. Do kraja susreta rezultat se nije mijenjao.

Hajdukovci su ovom pobjedom na tablici korak bliže sigurnoj zoni, a sljedeću priliku za nastavak niza nepobjedivosti imat će u subotu (18 sati) u Kneževim Vinogradima gdje ih dočekuje domaći Borac.

Hajduk je danas nastupio u sljedećem sastavu: Matijašević, Komljenović, Rekavić, Baškiera, Lesičak, Petrović, Cerovečki (od 67’ V. Svjetličić), Krenek, Šugić (od 73’ Bukovac), Dietzman (od 86’ Grubišić, Kovačić (od 90’ Grafina). Trener: Renato Krizmanić