Za razliku od uobičajenih sportskih vikenda ovaj će se u Pakracu razlikovati jer će službena natjecanja obogatiti i razni prigodni turniri upriličeni u povodu Dana Grada. Tako će u subotu biti održane dvije već tradicionalne sportske manifestacije: od 8 sati u prostorijama Udruge slijepih održat će se sportske igre za slijepe i slabovidne osobe, a od 10 sati u gradskoj vijećnici tradicionalni šahovski turnir. Pravo sudjelovanja imaju svi ljubitelji ove igre, a učešće po igraču iznosi 30 kuna. Prijave se zaprimaju do 9,30. Igra se po švicarskom sistemu – 9 kola, 10 minuta po igraču, a najuspješniji natjecatelji bit će nagrađeni prigodnim nagradama i priznanjima pokrovitelja Grada Pakraca.

Atletska utrka koja je u službenom programu najavljena za subotu u 15 sati radi nedostatka interesa kod prijave natjecatelja je odgođena.

Prigodni blagdanski program nastavit će se i u nedjelju kada će se na jezeru Raminac s početkom u 10 sati održati uobičajeno  otvoreno prvenstvo Grada Pakraca u ribolovu.  Kuglači će nastupiti u dvodnevnom programu.  Turnir  za mlade igrače u nedjelju organizira  KK Slavonski banovac, a od 10 do iza 16 sati u konkurenciji  igračica i igrača mlađih od 14 godina nastupit će ekipe iz Pakraca, Novske i Siska.

KK Slavonski banovac organizator je i seniorskog turnira koji se također u povodu Dana Grada igra u ponedjeljak s početkom od 16 sati. Nastupit će, u nešto skraćenim utakmicama,  igrači sva četiri pakračka kuglačka kluba.

Nogometna prvenstva

Nakon što je Hajduk prošle subote startao pobjedom 2:0 protiv Željezničara iz Sl. Broda u natjecanju u Međužupanijskoj nogometnoj ligi Slavonije i Baranje nastavak bijega s dna pokušat će ove subote kada s početkom u 15 sati, ponovo kao domaćin,  dočekuju „Vuteks Slogu“ iz Vukovara.

Ova utakmica prošle jeseni je završila 2:2, no u nastavku lige Vukovarci su bili uspješniji i u Pakrac dolaze  sa 7. mjesto i 25 bodova, dok je domaćin 12.  sa 16 bodova. Da trenutni poredak ne mora ništa značiti za konačni rezultat Hajduk je pokazao prošle subote kada su pobijedili drugoplasiranog. Rezultat će uvelike ovisiti i o tome koga će trener Renato  Krizmanić imati na raspolaganja što se kod Hajduka nikada pouzdano ne zna. Sigurno je samo da neće biti ozlijeđenog Borisa Prohaske.

U nedjelju, također s odgodom od tjedan dana, prvenstvo nastavljaju stariji pioniri (U14) i kadeti (U17) u 1. Kvalitetnoj ligi mladeži. Protivnik je požeška Slavonija. S početkom u 9 sati igraju stariji pioniri koji u proljeće kreću s 12 mjesta i 8 bodova, a nedjeljni protivnik je jesen završio na sedmom mjestu s 18 bodova pa mlade Hajdukovce očekuje teška utakmice.    Veća neizvjesnost bi trebala biti u utakmici kadeta  jer je na tablici Slavonija četvrta, a Hajduk šesti uz razlika od samo tri boda pa bi pobjeda Pakračana mogla dovesti do poravnanja. Interesantno je da su jesenas u Požegi obadvije utakmice završena bez golova.

Ovog vikenda započinje i prva od tri županijske lige, a Lipik 1925 gostuje u Kaptolu. Drugoligaši će na pauzi biti još tjedan dana, a trećeligaši tri.

Kuglači za opstanak

Kuglaši ulaze u završnicu natjecanja, a posljednja dva kola su važna za trećeligaše Slavonski banovac i Lipik 1974 koji traže bodove spada za opstanak. Nažalost ovog vikenda to će morati činiti na gostovanjima u Sl. Brodu i Požegi, dok Papuk manje važnu utakmicu igra na svojoj kuglani u petak (18 sati) protiv Zanatlije.  Sloga iz Prekopakre u četvrtoj ligi se bori za povratak u veći rang i za to joj treba u subotu (17 sati) pobjeda na domaćoj kuglani protiv požeške HVIDR-e.

KK Pakrac će u 1.B HKL niz od četiri utakmice za redom bez pobjede pokušati prekinuti u subotu na gostovanju protiv Zaboka koji im je uslijed loših rezultata postao izravni konkurent za plasman između 6. i 10.  mjesta i vjerojatno im nije svejedno gdje će završiti.