Dva kola prije kraja natjecanja u 3. HKL neočekivanim rezultatima u kojima su gubili vodeći, a pobjeđivali klubovi s dna, maksimalno se zapetljala borba za opstanak, a čak je pet kandidata za ispadanje među kojima i naš Slavonski banovac i Lipik 1974. Za takav zapet zaslužan je i Papuk koji je na svojoj kuglani izgubio utakmicu od do tada predzadnje Požege sa 6:2. Pojedinačne bodove Papuku su donijeli V. Slijepčević (536) i I. Turković stariji (508). Lipik 1974 je na svojoj kuglani uvjerljiv bio protiv drugoplasirane Nove Gradiške porazivši ih sa 6,5:1,5. Odličan je bio Domagoj Tušim (556), a solidni i svi ostali. Slavonski banovac je poražen od Zanatlije u Sl. Brodu s 5:3 mada su odigrali solidan meč srušivši ukupno 3110 čunjeva. Pojedinačne bodove su donijeli G. Špelić (540), B. Petrovečki (534), A. Marin (525). Na tablici četiri kluba, među kojima i Banovac i Lipik imaju 12 bodova, a posljednje Kutjevo 10. Upravo protiv njega Lipik u gostima igra sljedeće kolo i pobjedom može riješiti opstanak, a porazom dodatno sve zakomplicirati. Bodove spasa Banovac će tražiti u Sl. Brodu protiv Regoča koji je četvrtoplasirani, dok Papuk na svojoj kuglani dočekuje Zanatliju i pobjedom se može izboriti za gornji dio tablice. Koliko ekipa ispada ovisit će o raspletu u višim ligama, a siguran je onaj tko ne bude među zadnja tri.

U 1.B HKL Pakrac je zabilježio na gostovanju u Bjelovaru novi poraz ovog puta protiv Sirele sa 6:2. Kako su već četiri kola bez pobjede uvelike su kompromitirali svoju poziciju na tablici na čvrstom šestom mjestu i s novim lošim nastupima u zadnja dva kola lako bi mogli završiti na 10. mjestu, posljednjem koje je sigurno od ispadanja.
U subotu su pojedinačne bodove osvojili odlični Juranović (567) i Anušić (540), dok ostali nisu bili na svojoj uobičajenoj razini. U predzadnjem kolu Pakračani će ponovo u goste i to u Zabok izravnom konkurentu u sredini tablice koji će ih u slučaju pobjede prestići pri čemu neće biti jedini.
U 4. HKL prekopakranska Sloga je ubilježila još jednu sigurnu pobjedu, ovog puta protiv posljednjeg „Elpidia“ sa 7:1. U dobroj igrI odličan je bio Davor Špelić sa srušenih 578 čunjeva što je najbolji pojedinačni učinak pakračkih kuglača ovog vikenda. Sloga je dva kola prije kraja druga na tablici, mjestu s kojeg se ide u više rang. Da bi zadržali ovu poziciju potrebno je na svojoj kuglani idućeg vikenda pobijediti četvrtoplasiranu požešku HVIDR-u, no ključnu utakmicu imaju u zadnjem kolu kada gostuju u Požegi protiv izravnog konkurenta Obrtnika BAM i za plasman u viši rang tu utakmicu ne smiju izgubiti.

Kadeti bolji od seniora
U Međužupanijskoj ligi mladih Slavonski banovac je uvjerljivo pobijedio vršnjake iz Novske s 13:3 i nakon nepunih pet kola vodi ispred dvije ekipe Novske i jedne iz Siska. Vrijedno je zabilježiti da su kadeti (U16) Matko Šuperina i Fran Ivošević srušili 484, odnosno 505 čunjeva, više nego neki seniori u trećoj i četvrtoj ligi.