U sklopu obilježavanja Dana Grada Pakraca ovog vikenda u pakračkoj dvorani na svojim tradicionalnim turnirima će nastupiti mladi stolnotenisači i rukometaši.
U subotu je na programu stolnoteniski turnir naziva „Pakrac & pingać u srcu III“ u organizaciji STK LiPa i pod pokroviteljstvom Grada Pakraca koji će biti održan u sportskoj dvorani s početkom u 10 sati. Gledatelji će moći gledati nastupe mladih sportaša različitih dobnih skupina među kojima su klinci i klinceze (2009. godište i mlađi), najmlađi kadeti i kadetkinje ( 2007. i mlađi), mlađi kadeti i kadetkinje (2005. i mlađe) i kadeti i kadetkinje (2002. i mlađe).
U 13 sati na rasporedu je odigravanje susreta u okviru gradske lige LiPa - seniori (igrači sa završenom osnovnom školom s područja Pakraca i Lipika) te gradske lige LiPa – kadeti (svi igrači predškolske i osnovnoškolske dobi s područja gradova Pakraca i Lipika). Na prošlogodišnjem turniru „Pakrac – Pingać u srcu“ iskazali su se Viktor Marinić u kategoriji cicibana, dok je kod mlađih kadeta prvo mjesto osvojio Enio Funes iz Nove Gradiške. Kod seniora je pobijedio Robert Vacka iz Daruvara ispred domaćeg predstavnika Igora Sigetija, a kod veterana zlato je uzeo Darko Kulej iz Virovitice.


U nedjelju će biti održan u istom prostoru s početkom u 10 sati u organizaciji Rukometnog kluba LiPa treći memorijalni rukometni turnir „Dino Plažanin“ koji nosi ime našeg prerano preminulog mladog rukometaša. Na turniru sudjeluju dječaci rođeni 2006. godine i mlađi. Na njemu će uz mlade rukometaše Pakraca i Lipika nastupiti klubova iz Daruvara, Popovače, Kutine, Ivanić Grada i Požege. Natjecanje će se po grupama odvijati do 17 sati kada je na rasporedu završna utakmice nakon koje će biti dodijeljene priznanja i pehara, dar sponzora Grada Pakraca.
Prošle godine najboljom se pokazala momčad Daruvara, drugo mjesto osvojili su rukometaši Čazme, treće mjesto natjecatelji iz Garešnice a domaćini su bili četvrtoplasirani.
Dječji sportski program u okviru ovogodišnjeg obilježavanja Dana Grada završit će iduće nedjelje (18. ožujka – gradska kuglana, početak 11 sati) kada nastupaju mladi kuglači.