banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić

Kuglači KK Pakraca odigrali su u subotu jednu od lošijih domaćinskih ovogodišnjih utakmica u 1.B HKL pa ih je Željezničar iz Čakovca lako pobijedio sa 6:2 (3176:3163). Čakovčani su ukupno na kraju utakmice pobijedili tek za 13 čunjeva, ali su im za to bio dovoljno i relativno slab prosjek za ovo natjecanje, niti od punih 530 drva. Pakracu su pojedinačne bodove donijeli A. Juranović (559) i najbolji pojedinac utakmice Z. Gnezda (569). Standardan je još bio jedino D. Štor (542), ali su značajno podbacili Anušić, Major i Luksetić pa su ostali bez bodova, što je KK Pakracu već treća utakmica za redom da su bez pobjede. No unatoč tome su zahvaljujući ranijoj velikoj prednosti i dalje na tablici šesti. Ta bodovna prednost se istopila pa će do kraja za poredak u sredini tablici razigravati s izravnim suparnicima, pri čemu sljedeća dva kola gostuju u Bjelovaru i Zaboku, a tek u zadnjem dočekuju velikogorički „Radnik“ koji se bori za opstanak.


Uspješni su bili ovog vikenda pakrački kuglački trećeligaši. Uspješnim igrama u veljači Slavonski banovac se sa zadnjeg mjesta digao u sredinu tablice. Ovog vikenda do 12. boda i 6. mjesta na tablici su stigli zahvaljujući domaćoj pobjedi protiv požeške Croatie rezultatom 6:2. Odličan je bio Andrej Marin (543), a pojedinačne bodove su donijeli Štampf (531), G. Šelić (514) i D. Lepka (508). Uspješan u gostima je bio „Papuk“ koji je pobijedio PPK Kutjevo sa 7:1. Najučinkovitiji je bio Ilija Turković stariji koji je srušio 538 čunjeva. Kako je Kutjevo posljednje na tablici Papuk je time izravno pomogao Banovcu i Lipiku 1974 u borbi za opstanak koji je najupitniji upravo lipičkim kuglačima koji nakon subotnjeg poraza u Sl. Brodu od Regoča sa 7:1 imaju samo dva boda više od posljednjih Kutjevčana kojima će u goste u predzadnjem kolu. Stoga bodove spasa Lipičani će morati potražiti iduće nedjelje na svojoj kuglani kada ugošćuju drugoplasiranu Novu Gradišku i u posljednjem kolu kada dočekuju izravnog suparnika Požegu. Ovisno o raspletu borbe za opstanak u višim ligama još nije poznato koliko će klubova ispasti iz treće pa još uvijek nije siguran niti Banovac koji ima samo dva boda više od Lipika, a posljednja tri kola igraju protiv klubova iz gornjeg dijela tablice i to dva puta u gostima pa neće biti lako doći do još dva spasonosna boda. Papuk s 14 bodova više nema problema s opstankom. Unatoč dobrom rasporedu više od sadašnjeg četvrtog mjesta ne može, ali pobjedama povećava šanse za opstanak susjedima.
Sloga je ostvarila u 4. ligi novu pobjedu u gostima i nastavila vrlo dobar drugi dio sezone pa je u borbi za prva dva mjesta pri čemu postoji mogućnost da će u viši rang i drugoplasirani. Ovog vikenda su u Požegi pobijedili INU sa 6:2, a najuspješniji je bio D. Špelić (533). Do kraja i oni imaju tri kola i lako je moguće da će u zadnjem na svojoj kuglani razigravati protiv izravnog suparnika, Obrtnika BAM za drugo mjesto i plasman u viši rang.

banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić