banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić

Nastavak natjecanja u Međužupanijskoj nogometnoj ligi Slavonije i Baranje, zakazan za ovu subotu, zbog hladnoće i snijega odgođen je za 10. ožujka.

Tako će umjesto ove subote Hajduk iduće dočekati  HNK „Željezničar“ iz Slavonskog Broda. Hajduk je jesen završio na lošem 13. mjestu sa samo 13 bodova i nalazi se tek bod od potencijalne zone ispadanja pa mu je nužan dobar start. To neće biti lako, jer su Brođani jesen završili kao drugoplasirana ekipa i sigurno imaju ambicija ovog proljeća boriti se za vrh. Dobra je okolnost da je Hajduk domaćin i u drugom proljetnom kolu kada dočekuju NK „Vuteks Slogu“ Vukovar, ekipu iz sredine tablice. Jesenas su kao gosti iz ove dvije utakmica uzeli tek bod u Vukovaru. Nakon toga će naizmjenično sedam puta u goste i šest puta igrati na svom travnjaku do  3. lipnja, a radi odgode početka natjecanja dva kola će se odigravati radnim danom. Za Hajduk je ponovo dobra okolnost da će u oba ta kola biti domaćin.

Odgoda početka prvenstva je tako produžila pripreme koje se zbog snijega i  hladnoće odvijaju u otežanim okolnostima. Uprava kluba neočekivani slobodni vikend nastoji popuniti odigravanjem prijateljske utakmice no protivnik kao i očišćeni teren još uvijek nije pronađen.

Osim Borisa Prohaske, koji zbog povrede neće biti u kombinaciji trenera Renata Krizmanića najmanje dva prva kola, svi ostali igrači su zdravi.

[caption id="attachment_15020" align="aligncenter" width="900"] TRENER HAJDUKA RENATO KRIZMANIĆ[/caption]

Selekcija kadeta (U17)  u natjecanje 1. Kvalitetne lige mladeži Slavonije i Baranje  započinju 11. ožujka kada će prijepodne ugostiti Graničar iz Županije. Oni su jesenski dio natjecanja završili kao šesti s 24 boda i sljedećoj ekipi bježe s čak devet bodova, stoga više gledaju prema vrhu u kojem je ispred njih pet ekipa s prednošću od nula do šest bodova. Mada je kod njih u prvom planu edukacija i napredak, niti pobjede nisu za zanemariti.

Njihovi „cimeri“ ih prate rasporedom u natjecanju u istom rangu, kategorija U14, u proljetni dio natjecanja kreću s 13. mjesta i isto toliko bodova. Uz bolje igre, sama sredina tablice nije daleko. Jesenas u Županji kadeti su bili uvjerljivi s pobjedom 4:1, a pioniri su odigrali 3:3.  I njima prvenstvo završava tek 3. lipnja.

Preostale tri mlađe natjecateljske kategorije (U8, U10, U12) startat će krajem ožujka, a kalendar još nije poznat.

 

banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić