banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić

Malonogometaši ŠNK Slavonije iz Požege pobjednici su Zimskog Kuna kupa 2018. za kategoriju U12, koji je u organizaciji Grada Pakraca, Nogometnog kluba Hajduk Pakrac i Sportske zajednice grada Pakraca odigran 3. veljače u Gradskoj sportskoj dvorani. Do naslova su došli minimalnom pobjedom od 1:0 u finalnoj utakmici protiv domaćina Hajduka iz Pakraca.
Cjelodnevni festival dječjeg malog nogometa započeo je grupnim razigravanjem dvanaest ekipa pristiglih iz tri županije, raspoređenih u tri četveročlane grupe odakle je osam najboljih izborilo četvrtfinale od kojeg se dalje razigravalo klasičnim kup sustavom.


Kroz takav filter polufinale su izborile momčadi Hajduka iz Pakraca i Daruvara, te Sloge iz Nove Gradiške i Slavonije iz Požege. U međusobnim ogledima Hajduk iz Pakraca je nakon boljeg izvođenja sedmeraca eliminirao odlične Daruvarčane, dok su Požežani bili bolji od sportskih prijatelja iz Nove Gradiške rezultatom 2:0.
U finalnom dvoboju do izražaja je došla individualna kvaliteta momčadi iz Požege koja je u izjednačenom susretu slavila 1:0. U utakmici za treće mjesto Sloga je bila bolja od Daruvara nakon izvođenja kaznenih udaraca. Dodajmo tomu da je Daruvar jedina momčad koja kroz turnir nije poražena u regularnom dijelu susreta i pri tom nije primila niti jedan pogodak iz igre.
Nagrade najboljim ekipama uručili su veterani NK Hajduk Pakrac, a od pojedinaca nagrade su primili Mihael Balog (Hajduk) koji je proglašen najboljim golmanom turnira, Ivo Lončarević (Slavonija) je s tri pogotka bio najefikasniji strijelac, dok je njegov suigrač Luka Martić zasluženo ponio naslov najboljeg igrača ovogodišnjeg Zimskog Kuna kupa.

Osim četiri nagrađene ekipe, nagradu za fair-play dobila je momčad Bjelovara jer je svoju ekipu podijelila na dvije momčadi (A i B) i na taj način očuvala regularnost i tečnost turnira nakon iznenadnog otkaza u posljednji trenutak ekipe Slavonac iz Lipovljana.

Na svim utakmicama pravdu je dijelio iskusan sudački dvojac Srećko Knok i Mario Adžijević.
Sljedećeg vikenda na programu dvostruki program. U subotu 8. veljače za Zimski kuna kup borit će se mališani iz U8 kategorije, a dan kasnije (nedjelja 9. veljače) na parketu pakračke dvorane nastupa kategorija U10.

banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić