Stariji pioniri „Sloge“ iz Nove Gradiške pobjednici su ovogodišnjeg  „Kuna kupa“ u konkurenciji U14, tradicionalnog pakračkog malonogometnog turnira koji se danas odigrao u pakračkoj sportskoj dvorani.

U završnoj utakmici oni su s 3:0 porazili ekipu organizatora i domaćina „Hajduka“ i zasluženo osvojili naslov pobjednika. U utakmici prije toga za treće mjesto ekipa „Mladosti“ iz Pavlovaca je s 1:0 pobijedila „Batrinu“.

Osim pobjedničkih ekipa nagrađeni su i najbolji pojedinci. Tako je  sportsko priznanje za najboljeg igrača pripalo Mateju Goliću (NK „Sloga“). Najbolji strijelac je Dorijan Trčić (NK „Sloga“), a najbolji golman Pakračanin Leonardo Rusmir (NK „Hajduk“). U nedostatku predstavnika pokrovitelja Grada Pakraca i Sportske zajednice Grada Pakraca nagrade najboljima su uručili Siniša Grubišić, voditelj omladinske škole Hajduka i Slavko Vuić, sportski direktor Hajduka.

Od 9 do 18 sati u pakračkoj  sportskoj dvorani na ovom natjecanju odigrano je 24 utakmice u kojima je u 10 ekipa nastupilo stotinjak mladih nogometaša i jedna nogometašica („hajdukovka“ Helena Štimac iz Antunovca), a osim nagrađenih nastupile su još ekipe iz  Lipika, Pleternice, Lipovljana i Voćina.

U besprijekornu organizaciju turnira su se uklopili i domaći sudci Srećko Knok i Ivica Vidović, a jedini nedostatak su bile prazne tribine koji su tek djelomično popunili roditelji mladih igrača, više gostujućih nego domaćih.

Za drugoplasiranu ekipa „Hajduka„ su nastupili: Leonardo Rusmir, Matej Gurdon, Fabijan Nikić, Matija Benković, Emir Behrami, Klario Kolar, Helena Štimac, Dorijan Šafar,  Stjepan  Dietzman i trener Darako Kelemen

Ciklus „Kuna kup“ se nastavlja iduće subote kada će turnir odigrati  mlađi pioniri (U12), 10. veljače će igrati limači (U10), a ovogodišnji ciklus će 11. veljače zaključiti najmlađi – početnici (U8).