NK Hajduk jučer je počeo s pripremama za proljetni dio natjecanja u Međužupanijskoj nogometnoj ligi Slavonije i Baranje koje će ove godine zbog odigravanja svjetskog prvenstva početi neuobičajeno rano već 24. veljače.

Pred Hajdukom je ovog proljeća ozbiljna zadaća – izboriti opstanak u ligi u kojoj se natječe četiri sezone za redom. Hajduk je na kraju neuspješne jeseni u konkurenciji 16 klubova s 13 bodova zauzeo 13. mjesto, posljednje koje je sigurno od ispadanja, ali samo bod više od prvog susjeda pa mu je na početku prvenstva, kada prve dvije utakmice igra kod kuće, neophodne dvije pobjeda da uhvati priključak sa sredinom tablice.

Tijekom zimske stanke uprava je riješila problem trenera dovođenjem  iz Kutine Renata Krizmanića iza kojeg je dugogodišnja uspješna golmanska karijera u povremenim drugoligašima kutinskoj Moslavini i Vinogradaru iz Jaske.

Osim njega stigla su i igračka pojačanja: iz Moslavine iskusni stoper Dalibor Rekavić, iz Kamena Sirača vezni igrač Antonio Fogl, iz Croatie Donja Obriež se vratio napadač i dugogodišnji kapetan Darko Kovačić. Također se nakon devet mjeseci stanke zbog operacije koljena jučer  treningu vratio Ivan Kaurin. No zimski prelazni rok u   Hajduku nije prošao bez gubitaka jer je u NK Lipik 1925 otišao napadač Velentino Jirasek, a zbog životnih prilika na proljeće neće biti vrlo bitnog Dine Prohaske koji odlazi u studenskoj razmjeni jedan seminar studirati u Belgiju, dok  Karlo Stokić odlazi u Njemačku.

U Hajduku smatraju da je za njih prijelazni rok gotov. No kako on traje do 15. veljače strahuju od neugodnih iznenađenja koja su uvijek moguća.

Pripreme će obaviti na svom stadionu i odigravati prijateljske utakmice. Do početka prvenstva je već sada dogovoreno osam s klubovima iz okruženja (Moslavina, Segesta, Slavija ...), a prva je na rasporedu već u subotu kada gostuju u Garešnici.

 Matija Vuić u Slaven Belupu

Mladi Matija Vuić (16), koji je jesenas odigrao nekoliko seniorskih utakmica i zabio svoj prvi seniorski  gol ovog prelaznog roka je prešao u koprivnički  prvoligaš Slaven Belupo gdje će za starije kadete igrati protiv najbolji hrvatskih klubova. Tamo se pridružio godinu dana mlađem bratu Filipu  i Petru Tomiću koji su u mlađim kadetima, dok je u juniorima istog kluba David Šugić. Time sada pakrački nogometni klub u prvoj ligi mlađih kategorija ima čak devet svojih bivših igrača jer je u pionirima Osijeka Marko Milošević, u kadetskom sastavu istog kluba Ivan Keć i  Matija Joščak, a u juniorima zagrebačke Lokomotive Đuliano Pirabon i Franko Zandona.