Sredina siječnja uobičajeno je vrijeme kad se pod dvoransku sezonu mladih nogometaša pakračkog Hajduka podvlači crta. Suma sumarum ispod ovogodišnje crte ponovo nudi standardnu priču o puno utrošenog vremena, kvalitetnog rada i konačno - odličnim rezultatima. Raniji višegodišnji uspjesi nogometaša iz Škole nogometa Hajduk Pakrac vremenom su letvicu očekivanja postavili visoko, a rezultati, kao što rekosmo, nisu izostali niti ove godine. Predvođeni izuzetno kvalitetnim trenerskim kadrom na čelu s voditeljem škole i trenerom Sinišom Grubišićem te trenerima Stjepanom Petrovićem, Dubravkom Ljevakovićem i Darkom Kelemenom, „mali zeleni“ su policu pakračke trofejne vitrine opet pristojno popunili.
Krenimo redom. S najmlađom natjecateljskom kategorijom od ove sezone radi igrač seniorske momčadi Stjepan Petrović. Provjerenom znalcu malog nogometa povjerena je odgovorna zadaća da skupa s osjetljivim mališanima osjeti radost prvih golova i pobjeda, kao i gorčinu ponekog poraza. Kategorija U8 koju čine djeca rođena 2009. godine i kasnije niti ove sezone nije iznevjerila. Na turniru u Daruvaru okitila se broncom, dok su na turniru u Požegi također ušli u samu završnicu i na kraju osvojili četvrto mjesto. Za početak više nego dovoljno.


Kod desetogodišnjaka (2007. i mlađi), koje vodi Dubravko Ljevaković - Dudo, ove je sezone također bilo dosta razloga za slavlje. Igrali su na više turnira, a izdvajamo onaj u Garešnici gdje su Dudini igrači osvojili turnir, kao i izborenu završnicu u Brestovcu. Završili su četvrti.
Kategorija U12 istog trenera svoje je dvoranske aktivnosti okrunila trećim mjestom u jakoj konkurenciji na turniru u Požegi, dok su na bjelovarskoj Petici koja je igrana još sredinom prosinca osvojili četvrto mjesto.


Za kraj smo ostavili četrnaestogodišnjake (U14) koje vodi poznati stručnjak za mlađe kategorije Darko Kelemen. Kategoriju čine djeca rođena 2003. godine i mlađi. Igrali su na nekoliko turnira i pomalo iznenađujuće - gotovo pomeli konkurenciju. Na turniru u Novskoj osvojili su uvjerljivo prvo mjesto. Veliku ulogu u osvajanju turnira imali su najbolji igrač turnira Matija Benković te najbolji strijelac Marko Milošević, izdanak Hajdukove škole nogometa, a danas nogometaš NK Osijek i U15 reprezentativac Hrvatske. Na turniru u Požegi osvojili su izvrsno drugo mjesto, a posebna priča je jedan od najjačih turnira u regiji – onaj u Virovitici. Turnir koji godinama organizira NO Limit akademija iz Virovitice jedan je od onih na kojima je uspjeh i samo pojavljivanje u konkurenciji, jer organizatori na njega većinom zovu ozbiljne nogometne škole i klubove. Kelemenovi igrači su na takvom turniru učinili pravi mali podvig jer su, pojačani ponajboljim igračima iz mlađe kategorije (U12), uz malo sreće i dosta mudrosti, uspjeli osvojiti turnir. Napomenimo samo da su u polufinalu lako riješili Slaven Belupo, a u finalu najjaču momčad Bjelovara. Najboljim golmanom turnira proglašen je naš Mateo Širac.


Trener Kelemen je oduševljen postignutim, a uz pohvale svojim igračima želio je naglasiti da je posebno ponosan što je na pobjedničkim turnirima u Novskoj i Virovitici jedini Hajduk u sastavu imao – igračicu. Radi se o Heleni Štimac iz Marinog Sela koja već godinama u Hajduku ravnopravno s dječacima demonstrira svoj raskošan nogometni talent. Kad smo već kod nje, spomenimo da je iz Virovitice put Pakraca uz nagradu za prvo mjesto i nagradu za golmana otišla i najvrjednija tombola koju je osvojio Helenin otac – dvodnevni ljetni puni pansion na Jadranskoj obali. Tako je to kad ide…
Ovome dodajmo da sezona za mlađe kategorije nije gotova. Neke još čeka Petica, neke turnir u Kutini, a sve četiri kategorije igrat će i „Zimski kuna kup“ koji će biti održan krajem siječnja i početkom veljače u dvorani u Pakracu što bi ujedno bio i kraj dvoranske sezone.


Od starije djece recimo da Hajdukovi kadeti koje vodi Siniša Grubišić još igraju svoje turnire. U Novoj Gradišci je turnir još u tijeku, a Silini igrači stigli su do polufinala, nadajmo se i finala…
Osim turnira u Hajdukovom dresu, naši talentirani momci igraju i u izvanklupskoj konkurenciji okupljeni u kombinirane momčadi. Posebno pratimo Elite Academy sastavljenu od kadeta i juniora pakračkog Hajduka i NK Osijeka. Oni su na turniru Dubici (BiH) koji još traje izborili finale, a na nedavno završenom turniru u Lipiku koji su igrali u seniorskoj kategoriji stigli su do četvrtfinala.
U kadetskoj konkurenciji sastav „Pod prečku“ gdje igra većina pakračkih nogometaša uvjerljivo je osvojio turnir u Požegi.
Što na kraju reći, osim čestitati igračima i trenerima na uspjehu, roditeljima što su izdržali naporan logistički ritam, a svima u klubu odati priznanje što iz godine u godinu uspijevaju djeci osigurati sportski sadržajnu i organiziranu zimu.