Kuglači Pakraca u subotu su zabilježili novi poraz u natjecanju u 1.B HKL. Na svojoj kuglani poraženi su od Đurđenovca sa 6:2 (3306:3220) i nakon petog kolu sa samo dva boda nalaze se na diobi posljednja četiri mjesta. Do pomaka na tablici teško je očekivati da će doći nakon idućeg kola jer gostuju kod vodećeg Medvešćaka koji je uvjerljivo pobijedio u svih pet dosadašnjih utakmica.
Pojedinačne bodove u subotu su ponovo donijeli najstariji: Zvonko Gnezda s 563 srušenih čunjeva i Davor Štor koji je srušio čunj manje. Ostali su bili ispod 530 čunjeva, za prvu ligu premalo.
Pakračka najbolja kuglačka momčad je u krizi. Pokazuju to i usporedba s rezultatima iz prošle sezone. Na kraju te sezone momčad Pakraca je imala prosjek po igraču po utakmici od 542 srušena čunja i s tim prosjekom je zauzela po tom kriteriju peto mjesto. Sada, nakon pet kola su deseti s prosjekom koji je od lanjskog manji za 10 drva po igraču, odnosno za 60 čunjeva po utakmici što je značajan zaostatak.
Pojedinačni Zvonko Gnezda je lani na kraju sezone imao prosjek od 563 čunja, a nakon ovih pet utakmica on je za 14 čunjeva manji. U još većem minusu je lani odličan Antonio Juranović koju je sezonu završio s prosjekom od 552 srušena drva, a sada je on za 22 drva manji. Ove jeseni nikako da mu krene. Kod pojedinačnog učinka izuzetak je samo Davor Štor koji je lanjsku sezonu završio s prosjekom od 542 čunja, a u dosadašnjem dijelu ove sezone on iznosi 547 čunjeva.
Uz pad forme pakračkih kuglača, dojam je da je ove godine liga jača nego lani, pa ukupno uzevši nije čudo da su Pakračani iz vrha tablice pali na dno.

Pri dnu i u nižim ligama

Jesen nije dobro započela za pakračke i lipičke klubove i u nižim ligama. U trećem kolu 3. HKL pobijedio je samo „Papuk“ deklasiravši Slavonski banovac s 8:0. Najbolji pojedinac meča je bio Ilija Turković mlađi sa srušenih 565 čunjeva, a vrlo dobar je bio i D. Major (541). Kod Banovca 500 drva su „prebacili“ tek za malo samo A. Marin i D. Rendić.
Lipik 1974 je kao domaćin izgubio od Zanatlije sa 6:2 pri čemu su pojedinačne bodove donijeli samo otac i sin Tušim, mada je najbolji rezultat ostvario I. Zandona (531). Nakon tri kola Papuk s četiri boda je u gornjem dijelu tablice, a Banovac i Lipik s jednom pobjedom na dnu. odakle će se Banovac teško pomaći narednog vikenda jer gostuje kod vodećih Novih nada, dok će Lipik 1974 ugostiti Croatiu iz Mihaljevaca, a Papuk na tablici susjednog Regoča.
U 4. HKL prekopakranska Sloga je poražena od druge ekipe Zanatlije sa 6:2 pri čemu su pojedinačne bodove donijeli D. Špelić s najboljim rezultatom utakmice (543) i V. Juranović (490).
S jednom pobjedom iz tri utakmice i Sloga je pri dnu tablice, a položaj može popraviti idućeg vikenda kada dočekuje požešku Elektru.