Tek u 9. kolu prvenstva Međužupanijske nogometne lige Slavonije i Baranje Hajduk je osjetio slast pobjede – jučer je na pakračkom stadionu pobjeđen Vihor iz Jelisavca s 3:2.

Hajduk, već uobičajeno desetkovan brojnim povredama, je odlično otvorio utakmicu  i već u sedmoj minuti poveo zgoditkom Danka Cerovečkog. Na drugi zgoditak čekalo se je samo novih sedam minuta kada je odličnu akciju preko lijeve strane koja je jučer zahvaljujući neočekivano dobro raspoloženom Ivici Šugiću bila znatno opasniji dio momčadi, završio upravo ovaj mladi napadač.

No nakon toga gosti kao da su se pribrali i preuzeli dominaciju terenom, a naročito su zbog visine  i korpulentnosti  igrača bili opasni u prekidima. Upravo nakon kornera u 29. minuti udarcem glavom iz neposredne blizine smanjuju na 2:1, a samo pet minuta, nakon novog prekida, ponovo udarcem glavom izjednačuju na 2:2. I kada je publika mislila da je to još jedna od utakmica kakvu su ove jeseni najčešće gledali i koje su završavale loše po Hajduk, u  40. minuti Šugić je prošao po lijevoj strani, a njegov odličan centaršut efektno glavom je završio Šimun Krenek.

U drugom poluvremenu fizički bolje pripremljeni gosti su apsolutno dominirali terenom, no osim gužvi koje su nakon prekida stvarali centaršutevima pravih prilika za gol nisu stvorili. Njih je u kontranapadima imao Hajduk. No umor i nedostatak koncentracije je bio presudan da utakmica završi istim rezultatom kojim se otišlo i na poluvrijeme.

Hajduk je ipak utakmicu odigrao nešto bolje nego prijašnja ovojesenska domaćinstava. No bodovi su ostali u Pakracu prvenstveno zahvaljujući znatno većoj borbenosti o čemu svjedoči podatak da su „hajdukovci“  dobili čak sedam žutih kartona pri čemu je tome doprinio i sudac koji ih je nemilosrdno kartonirao pa već u idućem kolu radi kartona u sastavu neće biti mladog Filipa Dietzmana i Stjepana Petrovića.

Hajduk je ovom pobjedom udvostručio bodovni saldo, s tri na šest bodova što će donijeti, kada se 9. kolo kompletira, pomak tek za jedno mjesto i bit će 14. Za bijeg s dna, nakon lošeg starta treba nekoliko pobjeda u seriji. Hajduk taj pobjednički niz može nastaviti već u subotu kada gostuje  u Boboti kod Borca koji je, osim  što je posljednji je i jedina ekipa bez pobjede. Nažalost i na tom gostovanju, s obzirom na brojne povrede i jučerašnju kartonijadu će morati igrati svi preostali igrači.

Jučer smo na pakračkom stadionu imali priliku na djelu vidjeti neobično stručno vodstvo: najiskusniji i najstariji igrač Danko Cerovečki koji je preko tjedna trener, a vikendom igrač pa su s klupe jučer utakmicu vodili povrijeđeni kapetan Adriano Baškiera i sportski direktor Slavko Vuić.

SASTAV: Matijašević, Dietzman, D. Prohaska, Bukovac, Cerovečki, Komljenović, Petrović, Mijić, Stokić (od 90. Svjetličić), Šugić (od 69. Zec) Krenek (od 76. Lesičak)