Rukometaši LipPe pobjedom u Starom Petrovom Selu otvorili su natjecanje u 2. HRL istok za rukometaše. Slavili su s 30:24, a do poluvremena su stvorili četiri pogotka viška za vodstvo od 16:12.

Iako su domaćini bolje otvorili utakmicu, zahvaljujući odličnim golmanima Papušeku i Saviju te brzim kontranapadima Pakračani do poluvremena preuzimaju kontrolu i utakmicu okreću u svoju korist. Taj dio igre zapaženim dionicama u napadačkom dijelu obilježili su Hlapović, Smiljčić i Lucić. Nastavak donosi mali pad igre, no tada se dižu Bartoluzzi, Vonić i Gamberger u napadu, a i obrana podiže agresivnost na level više pa utakmicu na željeni način privode kraju.

„Ova utakmica iznimno je bitna ne samo zbog pobjede, nego i iz razloga što su pred nama tri izrazito teške utakmice – već u nedjelju u 19 sati kod kuće čekamo Požegu, nakon toga Borovo te Nexe 2 na gostovanju, a to su, ako vjerujemo najavama, tri ponajbolja sastava u ligi“ doznajemo od Deana Nagya iz LiPe.

RK LiPa je igrala u sljedećem sastavu: Savi, Papušek, Keščec, Sadilek, Macura 3, A. Krucki 2, Gamberger 5, Bartoluzzi 2, Šimić, Hlapović 5, Lucić 4, Z Krucki, Major, Smiljčić 6, Vonić 3.