Niti nakon pet odigranih kola Hajduk ne zna za pobjedu. U subotu je u sklopu 5. kola Međužupanijske lige Slavonije i Baranje novajlija u ligi momčad Borca iz Kneževih Vinograda pogotkom u posljednjim sekundama utakmice uspjela izboriti bod. Završilo je 1:1.

Desetkovani domaćin utakmicu je dočekao u problemima pa je u borbu za nasušno potrebne  bodove ušao bez Baškiere, Bače, D. Prohaske i Jiraseka. Unatoč igračkom hendikepu Hajduk je igrao solidno i utakmica je u prvom dijelu bila ravnopravna bez izrazitih prilika za pogotke. Tek u posljednjim sekundama prvog dijela gosti zahvaljujući izvanrednoj intervenciji Hajdukovog vratara Matijašavića ne koriste jednu stopostotnu prigodu i situaciju „jedan na jedan“ pa se na odmor odlazi bez pogodaka. Hajduk uzvraća u prvim sekundama nastavka kada Cerovečki ne koristi identičnu situaciju pred golom gostiju. Hajduk je ipak bolji i blagu dominaciju uspjeva kapitalizirati u 60. minuti prekrasnim pogotkom B. Prohaske s dvadesetak metara.

Do kraja utakmice bitka se vodila uglavnom na sredini terena i kad je izgledalo da će Hajduk upisati prvu prvenstvenu pobjedu dogodio se posljednji napad na utakmici. Bezazlen slobodan udarac za goste na četrdeset metara od gola, kojemu je prethodio izmišljeni prekršaj, završio je oštrim centaršutom na penal gdje je najspretniji bio gostujući igrač Alerić koji glavom loptu prosljeđuje u mrežu iza nepotrebno istrčalog Matijaševića.

Hajduku iz ove utakmice ostaje žal za prosutim bodovima, ali i činjenica da je napokon odigrana dobra utakmica koja je pokazala da će Pakračani, kada budu u punom sastavu, bez problema ravnopravno igrati s ostatkom lige.

U 6. kolu Hajduk gostuje u Dardi, a utakmica se igra u srijedu 27. rujna u 16,30 sati. Sljedeći vikend ponovo se igra u Pakracu, a goste dolazi Slavonac iz Tenje.

Sastav NK Hajduk Pakrac: Matijašević, Mijić, Komljenović, K. Šugić, Lesičak (od 83' Luksetić), B. Prohaska, Petrović, F. Dietzman, Cerovečki, Stokić (od 78' V. Svjetličić), I. Šugić (od 60' Krenek).
Trener: Viktor Trbara