Kuglački klub Pakrac danas s početkom u 17 sati utakmicom na pakračkoj kuglani protiv zagrebačke ekipe Obrtnik Torbar  starta s natjecanjem u Prvoj B hrvatskoj kuglačkoj ligi. To će im biti druga sezona. Lani su natjecanje u drugom po jačini hrvatskom kuglačkom rangu završili točnu u sredini kao šestoplasirani. No ove godine je, kaže Vjekoslav Anušić, liga jača: u viši rang je otišao lanjski prvak Novska, ali su došla dva posljednja kluba iz prve lige: zagrebački Medveščak 1928, nekada višestruki klupski prvak Europe, i Željezničar iz Čakovca. U ligu su došla i tri pobjednika trećih liga: Sirela iz Bjelovara, zagrebački Obrtnik Torbar i Đurđenovac koji će uz lanjske Lepoglavu, Zabok, velikogorički Radnik, osječki Željezničar, virovitičku Šećeranu Viro i Fortunu Đakovo, biti ovogodišnji pakrački protivnici. Unatoč tome, Anušić ističe da je ponovo cilj plasman među tri ili četiri prvoplasirane ekipe što lani nije ostvareno zbog izuzetno loših proljetnih rezultata koji su došli kao posljedica pomanjkanja igračkog kadra pa su cijele proljeće odigrali bez ijedne rezerve.

Ove su se godine igrački pojačali: iz Slavonskog banovca je došao Tomislav Luksetić,  a iz Lipika  mladi, ali jako nadareni  Domagoj Tušim. Tako će  uz lanjske igrače Zvonka Gnezdu, Davora Štora, Antonia Juranovića, Roberta De Zana, Željka Majora i Vjekoslava Anušića, raspolagati s osam igrača pri čemu je neizvjestan nastup Darka Jozipovića koji zbog kronične povrede koljena još nije počeo s treninzima, a Dražen Pierobon je zbog zdravstvenih razloga odustao od kuglanja.

Pakrački kuglači su započeli s pripremama krajem srpnja i provode ih u Pakracu. Nekoliko su prijateljskih utakmica odigrali u Novskoj i Slavonskom Brodu, a dvaput su odmjerili snage i protiv Slavonskog Banovca.

Ono što veseli, ističe Anušić, koji zajedno s De Zanom čini stručno vodstvo, igrači su već sada u jako dobroj formi i nerijetko na treninzima ruše više od 600 čunjeva.

Svoje domaće utakmice igrat će u istom terminu kao i lani, subotom s početkom u 17 sati, dok će u drugom kolu na uvijek neugodno gostovanje Željezničaru u Osijek odakle su se rijetko vraćali s bodovima.

Naši ostali kuglački klubovi u trećoj ligi  (Papuk, Slavonski banovac i  Lipik 1974) s natjecanjem započinju 29. rujna, kao i prekopakranska Slavonija koja će se od ove godine natjecati u Županijskoj ligi.