Hajduk je u dubokoj krizi, evidentno je to nakon jučerašnjeg, čistog kao suza, poraza u 2. kolu Kupa. Na Gradskom stadionu u Pakracu pred oko dvjestotinjak gledatelja bolji od Pakračana bio je Lipik 1925 koji je pogocima Oršića i Briševca slavio s 2:0.

Očekivalo se da će Hajduk, uzdrman slabim startom u prvenstvu u kojem je u tri nastupa osvojio tek bod, na županijskom prvoligašu iz Lipika koliko-toliko popraviti dojam i preko susjeda eventualnom pobjedom podići samopouzdanje pred nastavak prvenstva. Razlog više optimizmu bila je i utakmica protiv istog protivnika odigrana prije samo mjesec dana na turniru u Pakracu, održanom povodom Dana hrvatskih branitelja, kad je Hajduk deklasirao Lipičane s čistih 5:1, no – jučer se dogodilo suprotno.

Hajduk je u utakmicu krenuo mlako, letargično i umjesto očekivane dominacije Pakračana na terenu smo gledali potpuno uravnoteženu igru. Razlog tomu svakako nije i ne smije biti promjena sastava domaćina u odnosu na prvenstvene susrete, jer u sastavu nije bilo Cerovačkog zbog lakše ozljede te Komljenovića koji je bio na klupi pa je trener Trbara priliku pružio mlađim igračima. Iz prvog dijela utakmice vrijedna spomena je tek stopostotna prilika Hajdukovca Karla Stokića koji je nakon izvrsne dubinske lopte sam izbio pred golmana Lipika Zanettija, no pucao je pored vratnice. Nastavak susreta bolje otvara Lipik koji dolazi u vodstvo već u 46. minuti susreta pogotkom Oršića iz slobodnog udarca. Hajdukovci nakon toga kreću nešto agilnije, no bez efikasne završnice. Da nesreća po Hajduk bude veća, u tom dijelu utakmice u jednom bezopasnom napadu ozbiljnije se povrijedio i ponajbolji napadač Valentino Jirasek koji će po svemu sudeći određeno vrijeme izbivati s nogometnih travnjaka. Do kraja susreta Hajduk je tek jednom ozbiljnije priprijetio, no sve opasnosti bez problema je na vratima Lipičana ukrotio je sigurni Zanetti. Potvrdu zasluženog prolaska u 3. kolo Kupa Lipiku nakon izvrsno izvedenog kontranapada donosi Briševac pogotkom u 87. minuti susreta.

Zgodno je možda dodati da je ovo bila utakmica dvije ekipe koje su nakon uvodnih prvenstvenih utakmica ovaj susret dočekale u različitom ozračju. Lipičani nakon uvodnih pobjeda pozitivni u svakom pogledu - borbeniji, agresivniji s više želje za pobjedom, dok  Hajdukovci već duže vrijeme na levelu niže što se tiče agresivnosti i voljnog momenta. Zvona u Pakracu već zvone za uzbunu pa se gotovo kao imperativ nameću bodovi sa sljedećeg prvenstvenog gostovanja u Babinoj Gredi kod Šokadije.

HAJDUK:  Tomašić, Baškiera, Lesičak, D. Prohaska, B. Prohaska, Petrović, Bača, Mijić, Stokić, Jirasek, Luksetić. Klupa: Matijašević, Zec, Šugić, Komljenović, Šugić, Bukovac. Trener: Trbara

LIPIK 1925: Zanetti, F. Kligl. K. Kligl, Popović, Šimunović, Macura, Oršić, Šugić, Galko, Josipović, Gelešić. Klupa: Ivančić, Bosnar, Briševac, Derenj, Podunavac, Josipović. Trener: Kužilek