banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić

Nogometaši Hajduka izgubili su 3:1 od NAŠK-a iz Našica u utakmici 3. kola MŽNL Slavonije i Baranje odigranoj danas pred stotinjak gledatelja na Gradskom stadionu u Pakracu.  Tim porazom Hajdukvci su ostali na samo jednom osvojenom bodu iz tri uvodna kola pa se sad s pravom može govoriti o neočekivano slabom ulasku u sezonu. Mrvica opravdanja možda se može pronaći u činjenici da su prve dvije utamice igrane u gostima, no s druge strane, današnji premijerni nastup pred domaćim navijačima, i manje sam poraz, a više beskrvna i bezidejna predstava, ipak mora naborati čelo i zabrinuti trenera Viktora Trbaru.

Sam početak utakmice nije sugerirao da će utakmica otići u krivom smjeru po domaćina. Hajduk je krenuo dobro i poveo već u 2. minuti susreta kad je Cerovečki s 18 metara pogodio donji ugao protivničkog gola. Gostujući šok mogao se i bolje iskoristiti da je bilo više spretnosti i agresivnosti pred njihovim golom, no rapoloženem i rastrčanom Bači u tom se periodu igre nitko od domaćih igrača nije priključio. Gosti to koriste, polako uspostavljaju ravnotežu i prijete u nekoliko navrata Matijaševiću i napokon nakon brzog kontranapada poravnavaju rezultat s kojim se i odlazi na odmor.

U nastavku susreta Hajduk kreće nešto odlučnije, no unatoč prividnoj inicijativi svi iole smisleniji napadi završavaju na vrhu protivničkog šesnaesterca ili u rukama sigurnog vratara gostiju Mikšića. Ključan detalj utakmice dogodio se u 51. minuti utamice kad trener Trbara neobjašnjivo rano iz igre povlači raspoloženog Baču do tad ponajboljeg pojedinca iz redova domaćih. Nakon toga Hajduk više nije bio opasan. S druge strane gosti, koji su svojom igrom i postavkom pa i ponašanjem na terenu odavali dojam da su itekako zadovoljni trenutnim bodom, kreću agresivnije i na krilima opasnog brzonogog Mikole zgodicima u 64. i 75. minuti susreta riješavaju pitanje pobjednika. Do kraja susreta odmogao je koliko je mogao i sudac Grgurević koji je bezrazložno poništio regularan pogodak Jiraseka, no sudeći po raspoloženosti domaćih igrača teško da bi i on nešto bitnije promijenio. Jednostavno dan kakav se u sportu događa, zaslužena pobjeda gostiju, dok domaći igrači i struka trebaju što prije pronaći i ukloniti razloge ovako lošeg prvenstvenog starta.

U sljedećem kolu Hajduk će gostovati u Babinoj Gredi kod Šokadije. Utakmica se igra u nedjelju 17. rujna, a domaćin je u prevenstvo krenuo jednako loše kao i Hajduk pa nije nerealno očekivati i poneki bod s ovog gostovanja.

banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić